Ανακοίνωση για παράνομη είσπραξη ημερησίου δικαιώματος στην Περιφέρεια

Παράνομοι Πωλητές στις Λαϊκές Αγορές και νέα προβλήματα με ΟΛΑΘ
17 Οκτωβρίου 2011
Οι αγώνες μας συνεχίζονται
15 Νοεμβρίου 2011
Όλες

Ανακοίνωση για παράνομη είσπραξη ημερησίου δικαιώματος στην Περιφέρεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά απο πολλές καταγγελίες Παραγωγών, σχετικά με τακτικές πολλών Δήμων για είσπραξη ημερησίου δικαιώματος στις Λαϊκές Αγορές και προκειμένου να προστατεύσουμε τα μέλη μας απο παρανομίες που γίνονται εις βάρος σας, σας ενημερώνουμε οτι:

Σύμφωνα με την Απόφαση 17.532, που εκδόθηκε στις 2 Ιουλίου 2009, που αφορά την είσπραξη ημερησίου δικαιώματος, στους χώρους λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσπραξη οποιουδήποτε ποσού, με τη μορφή «τέλη καθαριότητας» − «τέλη κατάληψης πεζοδρομίου και χρήσης κοινοχρήστων χώρων». Πρέπει να γνωρίζετε οτι ο οποιοσδήποτε Δήμος σας ζητήσει να του καταβάλλετε το παραμικρό ποσό με οποιαδήποτε ονομασία, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕ να ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ.

Με το προγενέστερο καθεστώς, ο νόμιμος αποδέκτης του ημερησίου δικαιώματος ήταν οι Νομαρχίες. Με την εφαρμογή του Νόμου Καλλικράτη όμως και με την κατάργηση των Νομαρχιών δεν έχει αποσαφηνισθεί ΠΟΙΟΣ θα ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και έτσι ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΟ. Αυτό θα το κάνουμε ΜΟΝΟ όταν ορισθεί με κάποια Υπουργική Απόφαση ή με Προεδρικό Διάταγμα και τότε θα πληρώσουμε αναδρομικά για όλο αυτό το διάστημα, το ποσό που αναλογεί στον καθένα.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΟ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο παρακάτω τηλέφωνο της Ομοσπονδίας:

2310 303 585

Και στο τηλεφωνο του υπαλλήλου μας κ. Κατσαντώνη Νίκου:

6983 19 70 20

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ              ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ