Αντίδραση της Ομοσπονδίας μας στο εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων απο τη Ρωσία

Διαπραγματεύσεις για το αναμενόμενο Προεδρικό Διάταγμα
5 Αυγούστου 2014
Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις Τριμελείς Επιτροπές
8 Αυγούστου 2014
Όλες

Αντίδραση της Ομοσπονδίας μας στο εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων απο τη Ρωσία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι Παραγωγοί,

 

Δυστυχώς, οι φήμες για εμπάργκο της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επαληθεύτηκαν, χωρίς ωστόσο ακόμη να γνωρίζουμε ακριβώς τι θα ισχύσει, αφού οι εξελίξεις τρέχουν.

Ωστόσο, μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ως μία από τις πιο εξαγώγιμες χώρες αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία –με μεγάλα ποσοστά εξαγωγής σε επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια κλπ από Νομούς της Βόρειας Ελλάδας, όπως Πέλλα και Ημαθία– και ιδίως την περίοδο του καλοκαιριού, η Ομοσπονδία μας ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Καρασμάνη για το θέμα. Με έγγραφό μας, ζητήσαμε τη σύγκληση των ομολόγων του Υπουργού από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να υπάρξει άμεση αντίδραση, για την προάσπιση των Ελλήνων Παραγωγών, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν την παραγωγή τους.

Συνυπολογίζοντας, τις ήδη χαμηλές τιμές των παραπάνω προϊόντων, τιςαπώλειες που υπήρξαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις αλλά και τον ξαφνικό αποκλεισμό μας από τη Ρωσία, το λιγότερο που περιμένουμε από την πολιτεία είναι η αποζημίωση των Παραγωγών, σε περίπτωση που το εμπάργκο οριστικοποιηθεί.

Η προάσπιση του ‘Έλληνα Παραγωγού, σημαίνει προάσπιση της Ελληνικής οικονομίας. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ