Υποχρεωτικό δίπλωμα ψεκαστή σε όλους τους επαγγελματίες αγρότες

Λύση στο ζήτημα των χημικων τουαλετών στις Λαϊκές Αγορές
2 Απριλίου 2015
Ακόμη μια παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας στέφθηκε με επιτυχία.
8 Απριλίου 2015
Όλες

Υποχρεωτικό δίπλωμα ψεκαστή σε όλους τους επαγγελματίες αγρότες

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Μετά από κοινή Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργού Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνυπ’ αρ. 8197/90920/22-7-2013 (ΦΕΚ Β΄1883)- από τα τέλη της χρονιάς θα εφαρμόζεται ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων, για την οποία απαιτείται συγκεκριμένη διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Αυτό σημαίνει ότι από τις 26 Νοεμβρίου 2015 η πώληση των γεωργικών φαρμάκων για επαγγελματική χρήση θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ σε πρόσωπα που θα διαθέτουν το παραπάνω πιστοποιητικό. Εάν δεν το διαθέτετε, δε θα μπορεί ο γεωπόνος σας να σας συνταγογραφήσει φάρμακα.

Για την απόκτησή του, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη ΣΕΑ, εντός ορισμένου χρόνου. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού απαιτείται η σωστή απάντηση σε τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) ερωτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν ορθά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού.

Η Ομοσπονδία μας, αγαπητοί συνάδελφοι, βρίσκεται ήδη σε επαφές με πιστοποιημένα ΚΕΚ, προκειμένου να σας προσφέρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την παρακολούθηση των απαραίτητων ωρών, προκειμένου να προχωρήσετε στις εξετάσεις.

Θα σας ενημερώσουμε διεξοδικά, μόλις έχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ        ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ