Κατάληψη μέτρων πάγκου- προβλήματα με το Δήμο Αλμωπίας

Διαπραγματεύσεις για τις Λαϊκές Αγορές
4 Δεκεμβρίου 2014
Η Ομοσπονδία μας και πάλι στην πρώτη γραμμή για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου
12 Δεκεμβρίου 2014

Κατάληψη μέτρων πάγκου- προβλήματα με το Δήμο Αλμωπίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κατόπιν πολλών καταγγελιών που δέχτηκε η Ομοσπονδία μας από παραγωγούς που προσέρχονται σε Λαϊκές Αγορές του Δήμου Αλμωπίας, ενημερωθήκαμε για την αδικία στην οποία υπόκεινται, αναφορικά με τα μέτρα πάγκου τα οποία καταλαμβάνουν.

Για το λόγο αυτό με παρέμβασή μας στο Δήμο Αλμωπίας, με έγγραφό μας με αρ. πρωτ.: 2123/04-12-2014 τονίσαμε τις επιταγές του Ν. 4264, άρθ. 3, παρ. , όπου ορίζεται το εξής: «Με αποφάσεις κανονιστικού περιεχομένου (…) των Δημοτικών Συμβουλίων για τις λαϊκές αγορές των λοιπών περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, που εκδίδονται εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής τους για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών ρυθμίζονται θέματα ιδίως όπως: β) οριοθέτηση του χώρου που καταλαμβάνουν οι πωλητές, αρίθμηση θέσεων, ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΙΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ κατά κατηγορία προϊόντων των πωλητών, στάθμευσης αυτοκινήτων αδειούχων πωλητών, μέριμνα για την τοποθέτηση, εντός του χώρου λειτουργίας της λαϊκής αγοράς (…)».

Ως σήμερα, οι συνάδελφοί μας Παραγωγοί και μέλη μας, οι οποίοι προσέρχονται σε Λαϊκές Αγορές του συγκεκριμένου Δήμου, αδικούνται έναντι των Επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εκεί, αφού οι Παραγωγοί καταλαμβάνουν 4 μέτρα πάγκου, ενώ αντίθετα οι Επαγγελματίες καταλαμβάνουν από 6 μέτρα και πάνω!

Έτσι ζητήσαμε, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, να εφαρμοσθεί ορθά η ισχύουσα νομοθεσία, αναφορικά με το ζήτημα κατάληψης χώρου μεταξύ των πωλητών εντός της Λαϊκής Αγοράς.

Η Ομοσπονδία μας, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι πάντοτε παρούσα σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί στον κλάδο μας και φυσικά συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ