Προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Απόφαση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με το θέμα των ταμειακών μηχανών
22 Ιουλίου 2010
Επίσκεψη της Ομοσπονδίας μας στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις σχετικά με το θέμα των ταμειακών μηχανών.
22 Ιουλίου 2010
Όλες

Προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και προγενέστερα με ανακοινώσεις μας,

ΠΡΟΣΦΥΓΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης κ. Μακρίδης Βασίλειος, εκπροσωπώντας ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ που ανήκουν στα Σωματεία της Ομοσπονδίας, προσέβαλε την ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Υπουργική Απόφαση (ΠΟΛ. 1065/15-05-2010), ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ όλα όσα μας υποσχέθηκαν εξ’ αρχής και ακολουθώντας τη νομική οδό, με ΑΠΑΙΤΗΣΗ για ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ μας στην φορολόγηση των εσόδων και των εξόδων μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

Η Υπουργική Απόφαση αποτελεί ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΤΙΘΕΤΗ προς τον φορολογικό νόμο πράξη. Μας ζητούν να ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ενώ ο νόμος προβλέπει την υποχρέωσή μας αυτήν, μόνο απο την 01η Οκτωβρίου 2010.

Ακόμη, η απόφαση αυτή αποτελεί ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, αφού ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, προς όφελος των ιδιωτικών εταιρειών προμήθευσης ταμειακών μηχανών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

 

Αναμένουμε την απόφαση για την αναστολή και ακύρωση της εκτέλεσης της Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα καθορίσει το δρόμο που θα ακολουθήσουμε μετέπειτα.

Θα σας κρατούμε όλους ενήμερους για την εξέλιξη των γεγονότων και σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ που μόλις ξεκίνησε ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ