Το φαινόμενο των Κινημάτων Χωρίς Μεσάζοντες

Οι πρώτες επαφές μας με τους Δήμους
14 Νοεμβρίου 2013
Αποτελέσματα εκλογών Σωματείου «Η Πρόοδος»
9 Δεκεμβρίου 2013
Όλες

Το φαινόμενο των Κινημάτων Χωρίς Μεσάζοντες

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών από τον τύπο, αναφορικά με τα Κινήματα-Λαϊκές Χωρίς Μεσάζοντες που τείνουν να γίνουν καθεστώς, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

Στην Ελλάδα του 2013, εν μέσω δριμύτατης οικονομικής κρίσης, υπάρχουν δύο κατηγορίες συμπολιτών μας, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά μεταξύ του κατεστημένου που παλεύει μέχρι και σήμερα να κρατηθεί ζωντανό και του νέου κύματος που προσπαθεί να κάνει την αλλαγή προς το καλύτερο. Οι δύο αυτές όψεις μπορούν να απεικονιστούν παρακάτω.

Υπάρχει λοιπόν μία μερίδα ανθρώπων σήμερα, η οποία με την ευκαιρία της κρίσης και της ανάγκης των συνανθρώπων μας για βοήθεια, βγάζει ένα σημαντικό και εύκολο κέρδος. Δήθεν Παραγωγοί, οι οποίοι στενάζουν λόγω των μεσαζόντων που τους κλέβουν το κέρδος, παίρνουν την απόφαση- μη βλέποντας άλλη λύση- να πουλήσουν τα προϊόντα τους κατευθείαν στον κόσμο, σε πολύ χαμηλές, «φιλάνθρωπες» θα λέγαμε, τιμές. Ένα έμπειρο μάτι βεβαίως, καταλαβαίνει ότι τα προϊόντα αυτά είναι αμφιβόλου ποιότητος και προελεύσεως και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται αφού, από σοβαρές πληροφορίες, γνωρίζουμε ότι μόνο ελληνικά δεν είναι τα προϊόντα αυτά και φυσικά ούτε της καλύτερης ποιότητας.

Από την άλλη πλευρά, βρίσκουμε τις Λαϊκές Αγορές της Ελλάδας, όπως όλοι τις γνωρίζουμε, οι οποίες αποτελούν νόμιμες αγορές, όπου  δραστηριοποιούνται- εκτός από Επαγγελματίες – Αγρότες Παραγωγοί, οι οποίοι με νόμιμη άδεια πωλούν τα προϊόντα τους ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο καταναλωτικό κοινό, σε επίσης ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αφού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ παρέμβαση ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ. Είναι γνωστό ότι όποιος Παραγωγός το επιθυμεί, καταβάλλοντας τα νόμιμα δικαιολογητικά, έχει τη δυνατότητα να εκδώσει άδεια και να προσέρχεται σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας επιλέγει, προκειμένου να διαθέσει, μέσα από τη Λαϊκή Αγορά, ο ίδιος τα αγροτικά του προϊόντα, στους καταναλωτές. Τα προϊόντα αυτά είναι ελεγμένα και διασφαλίζουν την υγεία των καταναλωτών , συνεπώς είναι και αντίστοιχης ποιότητας.

Συμπερασματικά, στην Ελλάδα του σήμερα, που ο κόσμος στενάζει από τη βαριά φορολογία, που συμπολίτες μας χάνουν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους και που οι επιχειρήσεις κλείνουν σωρηδόν, κάποιοι καπηλεύονται τη δυστυχία των άλλων, κερδίζοντας σημαντικά ποσά, αφού πωλούν χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις και χωρίς να αποδίδουν τον απαιτούμενο φόρο, προϊόντα τα οποία σε τυχόν έλεγχο πιθανώς να μη διακινούνταν προς πώληση.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Τί είναι αυτό που επιδιώκουμε σαν πολίτες μιας Ελλάδας που, λόγω μίας συγκεκριμένης νοοτροπίας όλα αυτά τα χρόνια, φτάσαμε σήμερα να ζούμε σκηνές ανείπωτης δυστυχίας;

Ø  Θα συνεχίσουμε να επιβραβεύουμε την παρανομία και την κερδοσκοπία, με οποιοδήποτε κόστοςή θα τα απορρίψουμε όλα αυτά και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας, για ένα καλύτερο αύριο;

Ø  Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο ή κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν παρανομώντας και να επιβραβεύονται για αυτό;

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ