Οι πρώτες εξελίξεις απο τη δημόσια διαβούλευση για το Ν. 4264/2014.

Ενημέρωση απο τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος
23 Ιουνίου 2014
Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
27 Ιουνίου 2014
Όλες

Οι πρώτες εξελίξεις απο τη δημόσια διαβούλευση για το Ν. 4264/2014.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι Παραγωγοί,

 

Μετά την πρόσκληση που έλαβε η Ομοσπονδίας μας να συμμετάσχει στην πρώτη δημόσια διαβούλευση για το Ν. 4264/2014, που αφορά το μέλλον των Λαϊκών Αγορών και των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών, παρευρεθήκαμε την Τρίτη, 24/06/2014, στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο, το Γενικό  Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Στέφανο Κομνηνό, το Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Μωραϊτη Θάνο και με άλλους Προέδρους Ομοσπονδιών, από ολόκληρη την χώρα. Στη συνάντηση αυτή, όλες οι Ομοσπονδίες καταθέσαμε κοινό υπόμνημα, όπου αναφέραμε αναλυτικά τα αιτήματά μας, τα κυριότερα των οποίων είναι:

-ΟΧΙ στην κατάργηση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών.

-ΑΠΑΛΟΙΦΗ του μέτρου των κληρώσεων.

-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ για το θέμα της ΔΙΑΚΡΙΤΟΤΗΤΑΣ.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι πρόκειται να αλλάξουν με τροποποίηση του Νόμου θέματα, όπως υποβοήθηση, αναπλήρωση, κατάργηση επιλογής τριών Λαϊκών από νέους αδειούχους Παραγωγούς, ισχύς άδειας για όλη την επικράτεια, φορολογικήασφαλιστική ενημερότητα κ.ο.κ., ενώ μετά από απαίτηση των Προέδρων όλων των Ομοσπονδιών, κατατέθηκε από τον Υφυπουργό τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να συσταθούν ξανά Τριμελείς Επιτροπές, προσωρινά στους Δήμους, έως ότου τελεσιδικήσει το θέμα των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών.

Συν τοις άλλοις, κατόπιν της αμετακίνητης στάσης που τήρησαν οι παρευρισκόμενοι Πρόεδροι, λόγω της υφιστάμενης δυσλειτουργίας των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών, οΥφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, δεχόμενος ισχυρή πίεση, δεσμεύτηκε για ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, η οποία αφενός θα παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών και πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2014 και αφετέρου στο μεσοδιάστημα αυτό, τα υπάρχοντα Διοικητικά Συμβούλια θα έχουν πλήρη δικαιοδοσία να αποφασίζουν για τρέχοντα ζητήματα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μέχρι στιγμής, διακρίνεται ένα θετικό κλίμα, ωστόσο δεν είμαστε ικανοποιημένοι και δεν κλείνει το θέμα εδώ. Ζητήματα ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣόπως κληρώσεις, διακριτότητα και Οργανισμοίπαραμένουν ακόμη ανοιχτά. Για το λόγο αυτό μάλιστα, διαμηνύσαμε στον Υφυπουργό πως αν δεν ικανοποιηθούν και αυτά τα ζητήματα, σκοπεύουμε να προβούμε σε ΔΥΝΑΜΙΚΗ απεργιακή κινητοποίηση ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των προβλημάτων που μας προκάλεσε ο Νόμος 4264. Ο δρόμος είναι μακρύς, ωστόσο εμείς ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ από την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου.

Θα ενημερωθείτε με επόμενες ανακοινώσεις μας για νεότερες εξελίξεις.

 

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ