Απολογισμός της περασμένης χρονιάς και νέοι στόχοι

Αποζημιώσεις για τους πληγέντες του καλοκαιρινού εμπάργκο
21 Ιανουαρίου 2015
Καταγγελίες για περίεργες εγγραφές από διάφορους συνδικαλιστικούς φορείς σε λαικές αγορές.
11 Φεβρουαρίου 2015
Όλες

Απολογισμός της περασμένης χρονιάς και νέοι στόχοι

Αγαπητοί μας συνάδελφοι,

 

Μία χρονιά κλείνει για τον κλάδο και μία νέα αρχίζει. Η παλιά φεύγει, όπως πάντοτε, με απολογισμό και αυτοκριτική. Η νέα όμως έρχεται με στόχους και υπεύθυνους σχεδιασμούς.

Την περασμένη χρονιά η Ομοσπονδία μας ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ στον κλάδο, που άλλοι δεν τόλμησαν ή δε μπόρεσαν ή δεν προσπάθησαν και φυσικά δεν κατάφεραν, μέχρι και σήμερα.

Γι’ αυτό είμαστε συνδικαλιστικά ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που επωμιζόμαστε όλο το μερίδιο της επιτυχίας…

–          Με αλλεπάλληλους αγώνες η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας – μαζί με τα Σωματεία που την απαρτίζουνήταν ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ στην πολύ-ήμερη απεργία μας, σηκώνοντας στην πλάτη της το βάρος της ευθύνης για έναν ολόκληρο κλάδο,  προκειμένου να διεκδικήσει με σθένος, όσα ο νόμος 4264/2014 μας στερούσε. Με τον τρόπο αυτό απέδειξε ότι τα πολιτικά μικροσυμφέροντα δεν χωρούν στον κλάδο μας, ενώ την ίδια ώρα άλλοι έκαναν δημόσιες σχέσεις και κρύβονταν πίσω από εμάς.

–          Ήμασταν  ΕΜΕΙΣ που καταφέραμε ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ των συνδικαλιστικών φορέων σε Αττική και Θεσσαλονίκη στις επιτροπές των Διευθύνσεων Λαϊκών Αγορών, ΥΠΕΡΠΗΔΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ, όταν κάποιοι υπηρεσιακοίπολιτικοί παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης μας ήθελαν εκτός.

–          Κάποιοι πίστευαν ότι θα απολάμβαναν τη μοναδική ύπαρξή τους στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Λαϊκών Αγορών Ελλάδος (Κ.Σ.Ο.Λ.Α.Ε.), όμως ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ακόμη και για αυτούς που ισχυρίζονται δημόσια ότι εργάζονται για τον κλάδο των Παραγωγών, αλλά τελικά τα συμφέροντά τους άλλα δείχνουν…

–          ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ που εργασθήκαμε ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕ 13% ΑΝΤΙ 26%!!! Ήμασταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που με 24ωρη απεργία την 26η Φεβρουαρίου 2014 ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟ, την ίδια ώρα που κάποιοι αποφάσισαν να μη μας στηρίξουν, εργαζόμενοι στις Λαϊκές και άλλοι… εκπρόσωποι των Παραγωγών «διαμαρτύρονταν» με 50 άτομα έξω από ένα Υπουργείο…

–          ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ασχοληθήκαμε με το ουσιαστικότατο πρόβλημα των προστίμων στις Λαϊκές, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟ ΗΜΙΣΥ!

–          ΕΜΕΙΣ ήμασταν εκείνοι που φροντίσαμε ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ για την ασάφεια του Ν. 4264, με τις τρεις Λαϊκές,  με το Α2-795/2014 έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης προς την Ομοσπονδία μας και κατόπιν να διασφαλισθεί ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ και από το Νόμο 4314/2014.

–           ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ στο Νόμο 4314, όταν ο 4264 μας τα στέρησε.

–          Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ πέτυχε ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ στην κατανομή θέσεων στις Λαϊκές Αγορές, σύμφωνα με το άρθ.5, παρ. 2 του Ν. 4264.

–          ΕΜΕΙΣ με παρέμβασή μας καταφέραμε την ΕΚΔΟΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, προκειμένου να μη μένουν αθεώρητοι οι συνάδελφοί μας.

–          ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ με έκδοση Υπουργικής Απόφασης να μπορούν και πάλι οι Παραγωγοί ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ με το Ν. 4264 ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.

–          ΕΜΕΙΣ καταφέραμε με τροπολογία ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΤΑΙ!

Αγαπητοί μας Συνάδελφοι Παραγωγοί,

Όσο οι άλλοι ασχολούνται με μικροκομματικά συμφέροντα, με εσωτερικές ίντριγκες και με απειλές κατώτατου επιπέδου, ΕΜΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΑ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ, για το οποίο μας δίνετε τα διαπιστευτήριά σας σε κάθε θητεία. Τα κακώς κείμενα της προηγούμενης κυβέρνησης τα αναδείξαμε και αντισταθήκαμε σθεναρά με τις δύο απεργιακές μας κινητοποιήσεις (Φεβρουάριος 2014 και Μάιος 2014). Επίσης, την ώρα που κάποιοι εντέχνως αποκρύπτουν την αλήθεια- μιλώντας μόνο για τα κακώς ή καλώς κείμενα, αναλόγως με το πολιτικό τους συμφέρον – ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ και ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ. Με ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ λοιπόν θα εξακολουθήσουμε ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ.

Συνάδελφοι,  Αφήνουμε τους υπόλοιπους να λασπολογούν, έχοντας σα γνώμονα ότι η δημοκρατία τελικά νικά και δείχνει πάντα την αλήθεια για όλους. Άλλωστε, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο, χωρίς να φοβόμαστε τίποτα αφού το ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ και Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ!

Θα εργασθούμε όπως πάντα και αυτή τη χρονιά για ένα καλύτερο αύριο στις Λαϊκές  Αγορές, με τον Παραγωγό ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.

Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ        ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ