Απόφαση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με το θέμα των ταμειακών μηχανών

Δικαίωση για το θέμα των Ταμειακών Μηχανών
20 Ιουλίου 2010
Προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας
22 Ιουλίου 2010
Όλες

Απόφαση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με το θέμα των ταμειακών μηχανών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε οτι βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με το νόμο που έχει ψηφισθεί, ο οποίος μας εντάσσει στην κατηγορία τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων με την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών.  Αυτή τη στιγμή, η Υπουργική Απόφαση που εχει εκδοθεί, ορίζει  οτι έως 30/06/2010 θα πρέπει να παραγγείλουμε τις ταμειακές μηχανές και έως τις 30/08/2010 στην αρμόδια Εφορία θα πρέπει να γίνει η έναρξη στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ απο την 01η/10/2010 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών.

Παρότι είχαμε ΡΗΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ οτι ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ θα γίνεταιη απόδοση Φ.Π.Α 10% και η επιστροφή Φ.Π.Α 5%, ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ, ΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ η επιστροφή Φ.Π.Α θα γίνεταιΑΚΕΡΑΙΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. Εμείς είμαστεΑΝΤΙΘΕΤΟΙ προς τη ρύθμιση αυτή και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ.

Μας υποσχέθηκαν οτι ΟΛΑ τα έξοδα της δραστηριότητάς μας ως Παραγωγοί, (αγροτικά, βλάβες, καύσιμα κλπ) θα εκπίπτουν, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΟΤΙ για τα αγροτικά μας αυτοκίνητα, έως και 1.600 κυβικά θα εκπίπτει το 60%, ενώ για 1.600 κυβικά και πάνω θα εκπίπτει ΜΟΝΟ  το 30%. ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

Καθώς οι αγρότες που παραμένουν στο ειδικό καθεστώς έχουν επιστροφή Φ.Π.Α 11%, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 11% ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Για όλα τα παραπάνω, οι δυο παραγωγικές Ομοσπονδίες- Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών της Αθήνας και Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης–  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, μέσω της νομικής οδού και κατόπιν απόφασης, να προβούν στα νόμιμα μέτρα και να καταφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναστολή εκτέλεσης της Υπουργικής Απόφασης ( ΠΟΛ. 1065/18-05-2010), εντός της επόμενης εβδομάδας.

Αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε τη νομική οδό και ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών της Αθήνας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

αναμένοντας την απόφαση για την αναστολή εκτέλεσης της Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα καθορίσει το τί μέλλει γενέσθαι.

Θα σας ενημερώσουμε έως και τις 30/06/2010 για τις εξελίξεις που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ στο πλευρό μας στον ΑΓΩΝΑ που ξεκινάμε για τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ των αιτημάτων μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ