Επισήμανση για Φορολογικό και ΟΣΔΕ

Η συνέχεια των διαπραγματεύσεων για το νόμο του Υπουργείου Ανάπτυξης
8 Μαΐου 2014
Αρμοδιότητες Περιφερειών και Τριμελείς Επιτροπές
22 Μαΐου 2014
Όλες

Επισήμανση για Φορολογικό και ΟΣΔΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Οι φορολογικές δηλώσεις ήδη έχουν ξεκινήσει, ωστόσο, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν αποσταλεί οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Οικονομικών στις Δ.Ο.Υ. της χώρας, έτσι ώστε η φορολόγηση των αγροτών πωλητών Λαϊκών Αγορών να είναι στο 13%.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Οικονομικών (Τμήμα Εισοδήματος) θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες και θα κοινοποιηθεί στις Δ.Ο.Υ. η εγκύκλιος για την ΕΝΙΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΩΣ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 13%.

ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 26%.

____________________________________________________________

 

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ για το 2014. Θα πρέπει να γνωρίζετε, οτι φέτος η δήλωση ΟΣΔΕ θα γίνεται ηλεκτρονικά και για να την υποβάλετε, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε λάβει κλειδάριθμο. Για να βγάλετε τον κλειδάριθμο αυτό, συμπληρώνετε μία υπεύθυνη δήλωση, βεβαιώνοντας το γνήσιο της υπογραφής σας.

Απευθυνθείτε στους κατά τόπους Συνεταιρισμούς ή σε άλλους φορείς που έχουν αναλάβει την υποβολή ΟΣΔΕ, προκειμένου να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ