Η φωνή μας ακούγεται δυνατά

«Λαϊκές» Χωρίς Μεσάζοντες- Αντιστεκόμαστε στο νέο Κίνημα
9 Δεκεμβρίου 2013
Νεό φορολογικό καθεστώς για τους Παραγωγούς
10 Ιανουαρίου 2014
Όλες

Η φωνή μας ακούγεται δυνατά

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα κινήματα χωρίς μεσάζοντες. Με το πρόσχημα της κρίσης επιτήδειοι βρίσκουν την ευκαιρία για εύκολο κέρδος. Έχουν μάλιστα τόσο πείσει τον κόσμο για την αγνότητα των προθέσεων τους, που ακόμη και επιτροπές από γειτονιές της πόλης μας συνεργάζονται πια μαζί τους, διοργανώνοντας τέτοιου είδους παζάρια.
Είναι φυσικά κατανοητή εν μέρει η θετική αντίδραση των πολιτών σε τέτοιου είδους φαινόμενα–  που ευνοούνται σε εποχές κρίσηςαφού στα πρόσωπα των παραγωγών που πωλούν σε τόσο χαμηλές τιμές, οι καταναλωτές βρίσκουν τη συμπαράσταση που ο κρατικός μηχανισμός δεν τους δίνει.

Ωστόσο, ας επανέλθουμε στην πραγματικότητα που είναι πολύ διαφορετική. Πίσω από αυτό το σκηνικό κρύβεται σκοπιμότητα, αδιαφάνεια και  αποπροσανατολισμός. Η αδυναμία μάλιστα των ελεγκτικών μηχανισμών να λειτουργήσουν ως οφείλουν, αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» όλων εκείνων που καταφέρνουν εντέλει να διώξουν από τις αποθήκες τους ότι παλιό τους έχει απομείνει, που σε άλλη περίπτωση θα πετούσαν, ή πουλώντας προϊόντα από γείτονες χώρες, ως ελληνικά κι όλα αυτά κερδίζοντας σημαντικά πόσα, αφού ούτε αποδείξεις κόβουν, ούτε Φ.Π.Α. αποδίδουν. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού, η άνθηση της παρανομίας και η μεταφορά του κόστους στον καταναλωτή, ο όποιος κάθε φόρα θα καλείται να πληρώνει περισσότερους φόρους, εξαιτίας τέτοιου είδους εκροών.

Μάλιστα η συγκάλυψη της παρανομίας προέρχεται και από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, η οποία υποκινεί τέτοια κινήματα.

Εμείς, αγαπητοί συνάδελφοι παραγωγοί, δε στρεφόμαστε εναντίον των καταναλωτών, οι όποιοι δεκαετίες τώρα στηρίζουν τις λαϊκές αγορές. Επουδενί όμως δε δεχόμαστε το παραεμπόριο, που τόσο πολύ πληγώνει τον κλάδο μας, αλλά και το αγοραστικό κοινό, αφού διακινούνται προϊόντα χωρίς κανένα έλεγχο και αρά αμφιβόλου ποιότητας.

Θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια στον κόσμο, όπως δημόσια τη λέμε πάντοτε, προκειμένου να προστατευτεί. Και προστασία σημαίνει ενημέρωση. Μας αποκάλεσαν» νταβατζήδες των λαϊκών αγορών«! Το στόμα όμως δεν θα μας το κλείσουν!! Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε τον κλάδο και τον κόσμο που μας στηρίζει και μάλιστα κρατώντας ενωμένους τους καταναλωτές και όχι διχάζοντας τους.

 Στρεφόμαστε εναντίον της απαξίωσης της νομιμότητας -που δε λέει να κοπάσει– και όχι εναντίον της ανθρώπινης ανάγκης.

ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ         ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ