«Λαϊκές» Χωρίς Μεσάζοντες- Αντιστεκόμαστε στο νέο Κίνημα

Αποτελέσματα εκλογών Σωματείου «Η Πρόοδος»
9 Δεκεμβρίου 2013
Η φωνή μας ακούγεται δυνατά
20 Δεκεμβρίου 2013
Όλες

«Λαϊκές» Χωρίς Μεσάζοντες- Αντιστεκόμαστε στο νέο Κίνημα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Η Ομοσπονδία μας αντιστέκεται στο Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες, υποστηρίζοντας το ΔΙΚΑΙΟ και το ΝΟΜΙΜΟ.

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Θεσσαλονίκη και την επέμβαση της Αστυνομίας σε μία «Λαϊκή» Χωρίς Μεσάζοντες,  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, κ. Μακρίδης Βασίλειος μίλησε για το θέμα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και παρευρέθηκε στο Εγνατία TV στην εκπομπή «Εδώ Μακεδονία«, προκειμένου να αιτιολογήσει λεπτομερώς την θέση της Ομοσπονδίας αλλά και των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, τους οποίους εκπροσωπεί.

«Τα παζάρια χωρίς Μεσάζοντες είναι σα να ανοίγει κάποιος ένα μαγαζί, χωρίς άδεια και να πουλάει οτιδήποτε θέλει αυθαίρετα. Αυτό είναι κατάλυση του Ελληνικού κράτους», τόνισε ο Πρόεδρος. «Δε μπορούμε να δίνουμε άλλοθι στις χαμηλές τιμές και έτσι να βαφτίζουμε κάτι ως νόμιμο».

Μάλιστα αναφορικά με το ύψος των τιμών στα λεγόμενα παζάρια χωρίς μεσάζοντες, ο κ. Μακρίδης τόνισε:«Στα υποτιθέμενα αυτά παζάρια οι τιμές πολλές φορές είναι υψηλότερες από ό,τι νομίζει ο καθένας. Εγώ που πουλάω ο ίδιος τα προϊόντα μου στη Λαϊκή Αγορά έχω κάποιο μεσάζοντα; Εφόσον είσαι νόμιμος Έλληνας Παραγωγός υπάρχουν δύο τρόποι να πουλήσεις τα προϊόντα σου. Ο ένας είναι να τα πουλήσεις σε έμπορο και ο άλλος να βγάλεις άδεια Λαϊκής Αγοράς. Πείτε μου, γιατί, οι κύριοι αυτοί, δεν ακολουθούν αυτούς τους νόμιμους τρόπους; »

Ερωτηθείς ακόμη ο Πρόεδρος για την ύπαρξη αισχροκέρδειας στις Λαϊκές Αγορές, η απάντησή του ήταν αποστομωτική:«Σε Λαϊκή που παρευρέθηκα σήμερα πωλούσαν τρία κουνουπίδια για ένα ευρώ! Ένα λάχανο τεσσάρων και πέντε κιλών κόστιζε ένα ευρώ. Για ποιά αισχροκέρδεια μιλάμε;»

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει να μάχεται για την προάσπιση του Έλληνα Παραγωγού και για την κατάλυση της παρανομίας και της αισχροκέρδειας που αμαυρώνει τον κλάδο και πληγώνει τον Έλληνα Πολίτη- Καταναλωτή- Φορολογούμενο.

ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ            ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ