Μέτρα εξαθλίωσης για τον Αγροτικό Τομέα

Aυθαιρεσία της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης σε σχέση με τον Ν. 4328.
22 Ιουνίου 2015
Επαφές με τα πολιτικά κόμματα με θέμα τα εξοντωτικά μέτρα κατά των Αγροτών.
28 Ιουλίου 2015
Όλες

Μέτρα εξαθλίωσης για τον Αγροτικό Τομέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έπειτα από τα όσα λάβαμε γνώση για τα νέα μέτρα τα οποία πρόκειται να ψηφιστούν σε ότι αφορά τον αγροτικό τομέα, θεωρούμε ως φυσικό επακόλουθο το ισχυρό πλήγμα που θα δεχτούν οι Έλληνες Αγρότες. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, πρόκειται να καταργηθούν όλες οι φορολογικές απαλλαγές των αγροτών,  η κλίμακα φορολόγησης να αυξηθεί  από το 13% στο 26%, να καταργηθεί η επιστροφή φόρου πετρελαίου για τους αγρότες, τα γεωργικά εφόδια και λιπάσματα να βρίσκονται ήδη στο 23%, και να υπάρξει φορολόγηση των επιδοτήσεων και αφομοίωση του ασφαλιστικού μας φορέα (ΟΓΑ) που σχεδόν τριπλασιάζεται. Θεωρούμε λοιπόν ότι  όλα αυτά έχουν οδηγήσει τους Έλληνες αγρότες σε απόγνωση.

 Ουσιαστικά, θέλουν να κατατάξουν  τους αγρότες σε μια άλλη επαγγελματική ομάδα χάνοντας έτσι την παραγωγική τους υπόσταση και την πραγματική έννοια του Αγρότη αυτή καθ΄ αυτή.  Και εδώ τίθεται το ερώτημα γιατί να κατέχουμε παραγωγικές άδειες όταν η ίδια η πολιτεία θεωρεί τους παραγωγούς ως μια άλλη επαγγελματική τάξη.  Η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης είναι ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ με την εξόντωση των Ελλήνων αγροτών μέσω αυτών των μέτρων.

Αναρωτιόμαστε, εάν θα υπάρξουν έλληνες βουλευτές της Περιφέρειας, εκλεγμένοι από αγροτικές περιοχές, οι οποίοι θα ψηφίσουν αυτά τα μέτρα εξαθλίωσης των παραγωγών.  Ζητούμε από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, έτσι ώστε να υπάρξει δίκαιη φορολόγηση των αγροτών και να αποτρέψουν την φοροεξόντωση τους για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

Η εφαρμογή  αυτών των μέτρων, πρόκειται να έχει ισχυρό αντίκτυπο, όχι μόνο στους παραγωγούς, αλλά και στους καταναλωτές καθώς λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής, θα πρέπει να αυξηθεί και το κόστος των προϊόντων.

Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ένας από τους πρωτογενής κλάδους, ο οποίος συνεισφέρει τα μέγιστα και με  πολλές χιλιάδες τόνους προϊόντων σε εξαγωγές όπου συμβάλλουμε στην ελληνική οικονομία, διατηρώντας πάντα τις τιμές χαμηλές στις λαϊκές αγορές, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.

Ως Ομοσπονδία, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πάντα κάναμε. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του Έλληνα παραγωγού

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

      

       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                               ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ