Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ημερήσιο δικαίωμα

Εφαρμογή αλλαγής κατηγοριών ασφάλισης στον ΟΓΑ
18 Οκτωβρίου 2012
Προβλήματα σε λαϊκές αγορές
14 Νοεμβρίου 2012
Όλες

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ημερήσιο δικαίωμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας-με ισχυρή μειοψηφίανα ακυρώσει την Α2-2889/2009 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης για το ημερήσιο δικαίωμα και να κηρύξει αντισυνταγματική την 17352/2009 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η αντίδραση της Ομοσπονδίας μας ήταν ακαριαία.

Μετά από τους αγώνες που έχουν δοθεί έως σήμερα για την κατοχύρωση του ημερησίου δικαιώματος και την προστασία των Παραγωγών, έτσι ώστε οι ίδιοι να το καταβάλλουν κατά προσέλευση και ΟΧΙ κατ’ αποκοπή, θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν απρόβλεπτη και για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μακρίδης Βασίλειος, μετέβη στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου 2012, προκειμένου να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιο Σκορδά, ο οποίος ρητά υποσχέθηκε ότι θα τροποποιηθεί το νομικό πλαίσιο που αφορά το θέμα αυτό και θα εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση, έτσι ώστε ΚΑΝΕΝΑΣ Δήμος εφεξής να μη σφετερισθεί το ημερήσιο δικαίωμα.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΜακεδονίαςΘράκης, κ. Αθαν. Καρούντζο, ο οποίος δήλωσε πως θα εκδοθεί Απόφαση σε αντικατάσταση αυτής που ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με το ύψος και τον καθορισμό των ποσοστών  του ημερησίου δικαιώματος, η οποία αναμένεται σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η Ομοσπονδία μας λειτουργεί ΠΑΝΤΑ με γνώμονα το συμφέρον του Παραγωγού και αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν είμαστε ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ και ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ.

 Αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και την επιβίωση των Παραγωγών σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ               ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ