Παράνομοι Πωλητές στις Λαϊκές Αγορές και νέα προβλήματα με ΟΛΑΘ

Απόφαση Υφυπουργού Οικονομικών και Δ.Σ ΟΛΑΘ για την πληρωμή του ημερησίου δικαιώματος απο τους Παραγωγούς.
18 Ιουλίου 2011
Ανακοίνωση για παράνομη είσπραξη ημερησίου δικαιώματος στην Περιφέρεια
11 Νοεμβρίου 2011
Όλες

Παράνομοι Πωλητές στις Λαϊκές Αγορές και νέα προβλήματα με ΟΛΑΘ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κατόπιν αναρίθμητων καταγγελιών, κατά το τελευταίο διάστημα, αρχής γενομένης απο την παραίτηση του Προέδρου του ΟΛΑΘ, σας ενημερώνουμε οτι μεγάλος αριθμός Παραγωγών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών απο την Θεσσαλονίκη αλλά και απο άλλους Νομούς, καταθέτοντας τα δικαιολογητικά τους στον ΟΛΑΘ για χορήγηση και προσθήκη Λαϊκών Αγορών αρμοδιότητας Θεσσαλονίκης, προσέρχονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε αυτές, αφού απο 01/07/2011, κανένα τέτοιο αίτημα δεν έχει εγκριθεί, λόγω μη ύπαρξης Διοικητικού Συμβουλίου και μη λειτουργίας των χωροταξικών επιτροπών.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει επικρατήσει και των καταγγελιών πολλών συναδέλφων μας, σας ενημερώνουμε οτι μετά απο ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης,  και του Σωματείου <<Η Πρόοδος>>, θα γίνονται εφεξήςΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ στους πωλητές απο τα μέλη της securityτων Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι θα ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ τους παράνομους και θα ενημερώνουν τους συνδικαλιστικούς φορείς, έτσι ώστε να καταγγέλονται στα αρμόδια όργανα (Περιφέρεια, ΟΛΑΘ κλπ) και να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ. Στην περίπτωσημη συμμόρφωσης των παράνομα προσερχομένων στις Λαϊκές, θα αναγκασθούμενα ζητήσουμετη συνδρομή της Αστυνομίας, προκειμένου οι ίδιοινα απομακρύνονται απο τους χώρους των Λαϊκών Αγορών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ, εφόσον οι ίδιοι κινούνται σε νόμιμα πλαίσια. Δε μπορούμε, ωστόσο, να επιτρέψουμενα ανθεί η παρανομία σε βάρος άλλων συναδέλφων, οι οποίοι είναι καθ’ όλα νόμιμοι. Τη χρονική στιγμή που θα επαναλειτουργήσουν οι χωροταξικές επιτροπές και θα μπορούν να εγκρίνονται ανάλογα αιτήματα χορήγησης αδειών και πρόσθεσης Λαϊκών Αγορών, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ των Πωλητών και ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τη δραστηριότητά τους. Στην παρούσα φάση όμως

ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Συνακόλουθα, σας ενημερώνουμε οτι απο 12/10/2011 έπαψε η λειτουργία της υπηρεσίας των κινητών χημικών τουαλετών στους χώρους των Λαϊκών Αγορών, λόγω της λήξης της σύμβασης που είχε υπογράψει ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης με την εταιρεία που παρείχε την υπηρεσία αυτή.  Ο λόγος που δε μπορεί αυτή τη στιγμή να ανανεωθεί η σύμβαση είναι η έλλειψη Διοικητικού Συμβουλίου και η αδυναμία εκταμίευσης χρημάτων για την κάλυψη της υποχρέωσης αυτής. Εμείς ως συνδικαλιστικοί φορείςβρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να δοθούν λύσεις στο σύνολο των προβλημάτων μας.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ