Η Ομοσπονδία συμμετέχει στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοσπονδιών και Σωματείων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών στην Αθήνα, με θέμα τις Ταμειακές Μηχανές και οι προτάσεις του Προέδρου της.

Επίσκεψη της Ομοσπονδίας μας στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις σχετικά με το θέμα των ταμειακών μηχανών.
22 Ιουλίου 2010
Συνέδριο Παραγωγών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών την Κυριακή 05 Σεπτεμβρίου 2010
16 Αυγούστου 2010
Όλες

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοσπονδιών και Σωματείων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών στην Αθήνα, με θέμα τις Ταμειακές Μηχανές και οι προτάσεις του Προέδρου της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 28/07/2010, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοσπονδιών και Σωματείων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, με θέμα τις Ταμειακές Μηχανές στις Λαϊκές Αγορές. Μέρος στο διάλογο αυτό έλαβε και η δική μας Ομοσπονδία, με αντιπροσωπεία που την εκπροσώπησε. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιας, Μακρίδης Βασίλειος, κατέθεσε δύο προτάσεις, προτού γίνει οποιοδήποτε βήμα˙ Αναγκαία είναι, όπως τόνισε, πρώτον, η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για την επερχόμενη αύξηση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, με την επιβολή Φ.Π.Α 11%, και συνεπώς για την επιπλέον  επιβάρυνση του καταναλωτή και δεύτερον, η αποστολή εγγράφου στα αρμόδια Υπουργεία για την επισήμανση των θέσεών μας και την επεξήγηση των λόγων για τους οποίους λέμε ΟΧΙ στις ταμειακές μηχανές.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ΣΘΕΝΑΡΑ για τα δικαιώματά μας, αφού μέχρι και σήμερα με τις προσπάθειές μας καταφέραμε να πετύχουμε τα εξής:

  1. Για την καλλιέργεια στο χωράφι παραμένουμε στο ειδικό καθεστώς (αντικειμενικά κριτήρια) και έχουμε επιστροφή Φ.Π.Α 11%
  2. Στη Λαϊκή Αγορά, θα τηρούμε βιβλία εσόδων εξόδων και θα γίνεται Λογιστικός Προσδιορισμός.
  3. Πετύχαμε επιστροφή Φ.Π.Α 5%και συνεχίζουμε για να επιτύχουμε και συμψηφισμό ανα τρίμηνο.
  4. Τα έξοδα που θα εκπίπτουν απο την φορολόγηση στη Λαϊκή Αγορά, εκτός απο το Δελτίο Αποστολής του εμπορεύματος που εκδίδουμε σήμερα, θα είναι η έκδοση τιμολογίου (ειδικό στοιχείο) με τιμή προϊόντων στην κανονική αξία ή στη χονδρική πώληση.
  5. Τα έξοδα που θα συνυπολογίζνται στην επιστροφή Φ.Π.Α και θα εκπίπτουν απο την φορολογία ελιναι τα εξής: α. Έξοδα αυτοκινήτου (συντήρηση, επισκευή, αγορά), β. Καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη απο και προς τις Λαϊκές Αγορές) και γ. Έξοδα Λαϊκής (σακούλες, ταμειακές μηχανές, πάγκοι κλπ).
  6. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε σύνδεση της ταμειακής μηχανής με τη ζυγαριά.

Τη γενικότερη πορεία της παρούσας κατάστασης, θα ορίσουν οι αποφάσεις που θα ληφθούν κατά το ανοικτό συνέδριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 05/08/2010, όπου θα συμμετάσχουν όλα τα Σωματεία της Ομοσπονδίας μας.

Για τις περαιτέρω εξελίξεις, θα σας ενημερώσουμε με αντίστοιχες ανακοινώσεις.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ