Κατάθεση πρότασης για τις Ταμειακές Μηχανές απο τις Ομοσπονδίες

Αναστολή απεργίας Λαϊκών Αγορών Αθήνας
13 Ιανουαρίου 2012
Αγροτικα 2012
27 Ιανουαρίου 2012
Όλες

Κατάθεση πρότασης για τις Ταμειακές Μηχανές απο τις Ομοσπονδίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης, της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών της Αθήνας, της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας και Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κρήτης, κατατέθηκε εκ νέου ενιαία πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με τον Τρόπο φορολόγησής μας- Ταμειακές Μηχανές, η οποία έχει αριθμό πρωτοκόλλου 3348/29.12.2011, για το Υπουργείο Οικονομικών  και 388/29.12.2011, για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ομόφωνα κατατέθηκε και υπεγράφη η πρότασή μας απο όλους τους Προέδρους των ανωτέρων Ομοσπονδιών και τα αιτήματά μας, τα οποία περιέχονται σε αυτήν είναι τα εξής:

1.  Κατάργηση των Βιβλίων ΕσόδωνΕξόδων

2.  Κατάργηση του Φ.Π.Α που περιλαμβάνεται στις αποδείξεις που εκδίδουμε απο τις Ταμειακές μας Μηχανές στη Λαϊκή Αγορά, βάσει του άρθ.41 του Κώδικα Φ.Π.Α (Ν. 2859/2000).

3.  Διατήρηση των Ταμειακών Μηχανών, για τον καταναλωτή.

4.  Φόρο 1% επί του τζίρου της Ταμειακής Μηχανής.

 

Σύσσωμος ο κλάδος μας διεκδικεί την καλύτερη δυνατή φορολόγηση για όλους μας και προς το παρόν, αναμένουμε την απάντηση απο το Υπουργείο Οικονομικών.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ