Οι Λαϊκές Αγορές στους δρόμους, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας

Eκλογές Ομοσπονδίας 2013
21 Μαρτίου 2013
Επιμένουμε στα αιτήματά μας και αναστέλλουμε προσωρινά την απεργία
5 Απριλίου 2013

Οι Λαϊκές Αγορές στους δρόμους, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας

Αγαπητοί Συνάδελφοι Παραγωγοί,

Κατόπιν των αλλεπάλληλων επισκέψεών μας στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να καταθέσουμε τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ μας, στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με το επικείμενο πολυνομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές και ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από την πλευρά του Υπουργείου, σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, προκειμένου να διεκδικήσουμε όλα όσα κινδυνεύουν να χαθούν.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ:

1.      Με τη ΜΕΤΑΦΟΡΑ των ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ των Λαϊκών Αγορών στους Δήμους. Με τις όσες αρμοδιότητες έχουν αποδοθεί στους Δήμους από το Ν.3852/2010, παρατηρούνται ΣΥΝΕΧΩΣ φαινόμενα ανάπτυξης ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ, επιλογές με βάση την ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ κλπ.

2.      Με την ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκηςτο νέο νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση των μελών του από 15 σε 9, με περικοπή του ενός από τους δύο εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των Παραγωγών και του ενός από τους δύο εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των Επαγγελματιών. Είναι σαφές ωστόσο ότι χωρίς την εκπροσώπηση των ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ  ΚΛΑΔΩΝ, όπως είναι οι πωλητές των Λαϊκών Αγορών, ο ΟΛΑΘ, δεν έχει λόγο ύπαρξης.

3.      Με την ΑΟΡΙΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ του νομοσχεδίου για λειτουργία «Κυριακάτικων Λαϊκών Αγορών».

ΖΗΤΟΥΜΕ:

·         ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ώστε να μην παρατηρούνταιφαινόμενα ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ των Παραγωγών από Λαϊκές Αγορές, κάτι που έρχεταισε ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.3377/2005, άρθ. 7, παρ. 7 και Π.Δ. 51/2006, άρθ. 3, παρ. 7.1και 7. 2), η οποία ορίζει ότιο Παραγωγός δύναται να επιλέγει ο ίδιος τις Λαϊκές Αγορές που επιθυμεί, ενώ ταυτόχρονα η άδειά του ισχύει για τις Λαϊκές Αγορές όλης της χώρας.

·         Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ως φορέας που κατέχει τον έλεγχο και την εποπτεία του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης –Ν. 3852/2010, άρθ. 210, παρ. 1.10να κατέχει και την ΠΛΗΡΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ για το ΔΙΟΡΙΣΜΟ του Δ.Σ. του ΟΛΑΘ, αρμοδιότητα που τώρα έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης- Ν. 3190/2003, άρθ. 8, παρ. 2β.

Ακόμη, οι συνάδελφοι Επαγγελματίες ζητούν την κατά προσέλευση καταβολή του ημερησίου τέλους για τον κλάδο τους, όπως συμβαίνει και με τους Παραγωγούς.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.

ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ