Οι Ταμειακές Μηχανές στις Λαϊκές Αγορές δεν είναι λύση

Συνέδριο Παραγωγών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών την Κυριακή 05 Σεπτεμβρίου 2010
16 Αυγούστου 2010
Όλοι στο Συνέδριο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών στο Porto Palace στις 05 Σεπτεμβρίου για τις Ταμειακές Μηχανές
2 Σεπτεμβρίου 2010
Όλες

Οι Ταμειακές Μηχανές στις Λαϊκές Αγορές δεν είναι λύση

Αγαπητέ Καταναλωτή,

 

Ο κλάδος των Παραγωγών των Λαϊκών Αγορών ταλαιπωρείται απο την περασμένη άνοιξη, με το νέο μέτρο της Κυβέρνησης να τοποθετήσει ταμειακές μηχανές στις Λαικές Αγορές. Ωστόσο αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει ΟΛΟΥΣκαταναλωτές ΚΑΙ πωλητές.

Με το μέτρο αυτό, θα αφανισθεί ο θεσμός της Λαϊκής Αγοράς για τους εξής λόγους:

  1.  Η Λαϊκή Αγορά αποτελεί το πιο οικονομικό μέρος αγοράς προϊόντων πρώτης ανάγκης. Με την τοποθέτηση ταμειακής μηχανής, τα έξοδα των πωλητών θα αυξηθούν με επιβαρύνσεις όπως λογιστές, συντήρηση μηχανών, επιβολή Φ.Π.Α 11% κλπ. Όλα αυτά αυτόματα θα επιφέρουν επιπρόσθετη αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων,
  2. Θέλουν να στρέψουν το καταναλωτικό κοινό προς τα μεγάλα πολυκαταστήματα, όπου οι τιμές είναι φυσικά πιο αυξημένες, η ποιότητα των ειδών είναι χαμηλότερη, η προέλευσή τους άγνωστη, και το παζάρι της τιμής ή η έκπτωση, δεν έχουν κανένα ρόλο εκεί.

Αγαπητέ Καταναλωτή,

ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ.

Στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε, οι ουσιαστικές λύσεις είναι αυτές που προσφέρουν κέρδος στον καταναλωτή και ΟΧΙ επιπλέον επιβάρυνση.

Η τοποθέτηση ταμειακών μηχανών ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ παρά μόνο τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Η Λαϊκή Αγορά θα κινδυνεύσει με εξαφάνιση.

Οι Λαϊκές Αγορές ήταν πάντοτε, είναι και θα είναι πιο ανταγωνιστικές, ΧΩΡΙΣ μεσάζοντες, με φρέσκα και ελληνικά προϊόντα.

Εμείς απο την πλευρά μας, ως παραγωγοί Λαϊκών Αγορών, αντιστεκόμαστε με αλλεπάλληλους αγώνες στα ΑΔΙΚΑ αυτά  ΜΕΤΡΑ για λογαριασμό ΟΛΩΝ.

 

ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ˙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ.

 

ΟΧΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.

 

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ