ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗ
29 Μαρτίου 2021

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝΘΗΒΩΝ 103, 121 36 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΛ: 2105752449 FAX: 2105719474Ιστοχώρος: http://www.laikesagores.gr Email: info@laikesagores.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣΚ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 157 Τ.Κ. 542. 48 ΤΗΛ. 2310 303 585 ΦΑΞ: 2310 303 875e-mail:omospo11@otenet.gr Url: www.laikes-agores.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΑΝ. ΡΩΜΥΛΙΑΣ 25-27, Κ. ΤΟΥΜΠΑ,ΤΗΛ: 2310 905 175 ΦΑΞ: 2310 932 697e-mail: laikes@otenet.gr Url: www.laikes.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΥΠ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ημερομηνία: 27/03/2021

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεδριάσεις που έγιναν στις 27/3/2021 στις Ομοσπονδίες και Σωματεία όλης της Χώρας Αποφασίστηκε και Ζητάμε να γίνει συνάντηση μαζί σας την εβδομάδα που έρχεται ώστε να πληροφορηθούμε ποιες από τις Προτάσεις μας έχουν γίνει δεκτές.Αν δεν ικανοποιούνται τα Αιτήματα που σας έχουμε κάνει μέχρι σήμερα από την μεθεπόμενη εβδομάδα Τετάρτη 07/04/2021 θα προβούμε σε επαναλαμβανόμενες 24ώρες ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Κύριε Υπουργέ,στην Οικονομική Κρίση του 1929, η Χώρα και ο λαός αντιμετώπιζε σκληρή λιτότητα, οι πολίτες είδαν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται, τότε ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ακρίβεια των τροφίμων εγκαθίδρυσε τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών,δίνοντας την ευκαιρία στους αγρότες να πουλήσουν τα προϊόντα τους, στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως και στους καταναλωτές την δυνατότητα να βρουν προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές απ’ αυτές που καθόριζαν οι ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και οι ΕΜΠΟΡΟΙ της αγοράς.Ο πλούτος των Λαϊκών Αγορών είναι οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη Χώρα και τα Αγροτικά Προϊόντα που παράγουν οι Αγρότες και τα εκατομμύρια των Καταναλωτών που προσέρχονται καθημερινά στις Λαϊκές από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη αποτελώντας συγχρόνως την οικονομική ραχοκοκαλιά της Ελληνικής και Αγροτικής Οικονομίας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ τέτοιος ΘΕΣΜΟΣ σε ΟΛΟ τον ΚΟΣΜΟ, 92 χρόνια τώρα, με τέτοιο ΕΥΡΟΣ προϊόντων και τέτοια ΑΠΟΔΟΧΗ και ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ των Καταναλωτών.Οι Λαϊκές Αγορές ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ όλης της Χώρας με την ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ με ΟΛΕΣ τις ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Λειτουργίας και Εποπτείας των Λαϊκών Αγορών και συστήνονται ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ με την ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών – Καταναλωτών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ :

όταν ΚΑΤΑΡΓΕΙ τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

όταν ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ τα ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ και την ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ να ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ τις ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ με ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ – ΚΟΡΔΕΛΕΣ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Όταν ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ τους ΑΓΡΟΤΕΣ από την ΛΑΪΚΗ

η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

όταν ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ τους ΑΓΡΟΤΕΣ σε ΕΜΠΟΡΟΥΣ και ΣΩΜΑΤΕΙΑ στην ΑΤΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΛΙΣΤΕΣ.

όταν ΑΝΑΚΑΛΕΙ τις ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ για 6 ΜΗΝΕΣ για την ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ 3 ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΏΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ και η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ της σε ΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τα ΤΕΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ

η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ

ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ – ΑΔΕΙΩΝ

οι ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΛΑΪΚΕΣ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ

το ΩΡΑΡΙΟ να το ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ,αλλά οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

να ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ 7:00 το ΠΡΩΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ και ΤΙΜΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

να ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ η ΑΔΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΤΟ 70% της ΔΗΛΩΘΕΙΣΑΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ στην ΑΔΕΙΑ και στο ΟΣΔΕ

το E-SHOP / ΝΤΙΛΙΒΕΡΙ ΚΑΤΙ που ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗαπό ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

στα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ να ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ τα ΠΤΥΧΙΑ από Α.Ε.Ι.

η Δυνατότητα Μετατροπής των ΑΔΕΙΩΝ σε ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

η ΕΜΜΟΝΗ των ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ,με τον ΚΟΡΩΝΟΪΌ τα 5 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ από ΠΑΓΚΟ σε ΠΑΓΚΟ που ΦΕΡΝΕΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣοι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΟΥΤΕ οι ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, αφού ΠΕΤΑΜΕ τα ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ

Για τα Δ.Σ

Οι Πρόεδροι Οι Γεν. Γραμματείς Μόσχος