11η συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Συμμετοχή στη δεύτερη δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο των Λαϊκών Αγορών
15 Δεκεμβρίου 2016
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διευκρινίσεις σχετικά με την προσέλευση Παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές της Θεσσαλονίκης
22 Δεκεμβρίου 2016
Όλες

11η συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Με τη λήξη της 11ης συνεδρίασης της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, η οποία συνεδρίασε στις 21/12/2016, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σας ανακοινώνουμε τα εξής:

Στην εκπροσώπηση του Παραγωγικού κλάδου παρόντες ήταν οι:

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μακρίδης Βασίλειος, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Κεχαγιάς Χαρίτων και ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος», κ. Λαβιδάς Γεώργιος.

Εκτενής συζήτηση διεξήχθη στο θέμα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των Παραγωγών σχετικά με τους Παραγωγούς –ανεξαρτήτως εκδούσας αρχήςοι οποίοι δραστηριοποιούνται σε Λαϊκές Αγορές της Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχουν στην άδειά τους ΕΓΚΡΙΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΛΕΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ. Για το θέμα αυτό, οι εκπρόσωποι των Παραγωγών κατέθεσαν πρόταση στην Επιτροπή και ΠΕΤΥΧΑΝ να δοθεί στους συγκεκριμένους πωλητές ένα εύλογο χρονικό περιθώριο ανοχής προς το φαινόμενο, έως ότου ο νέος νόμος ψηφισθεί και δώσει τις τελικές απαντήσεις για το τι πρέπει να εφαρμοσθεί. Αποφασίσθηκε λοιπόν ότι από την ημέρα που θα γίνει νόμος του κράτους το προσχέδιο που συζητείται σήμερα, όλα θα τεθούν εκ νέου επί τάπητος και θα εφαρμοσθούν οι νέες διατάξεις.  

Επιπλέον τέθηκε θέμα από τους εκπροσώπους των Παραγωγών για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στις Λαϊκές Αγορές, σχετικά με την ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ. Η  Επιτροπή έλαβε γνώση για το εξής: συγκεκριμένοι Επαγγελματίες πωλητές οι οποίοι έχουν αιτηθεί 5 μέτρα πάγκου στην αρμόδια υπηρεσία, χωρίς να τους έχει δοθεί καμία απάντηση- έγκριση, εκ του πονηρού επεκτείνουν τον πάγκο τους, μόλις απουσιάσει κάποιος από τους διπλανούς τους πωλητές. Μετά από προσεκτικό έλεγχο του θέματος από τα μέλη της Επιτροπής, σας ενημερώνουμε – Επαγγελματίες και Παραγωγούς– ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σύννομο, αλλά μπορεί μόνο να ισχύσει αποκλειστικά στην περίπτωση που θα προκύψει άλλη θέση 5 μέτρων εντός της Λαϊκής Αγοράς. Εφεξής, οποιαδήποτε ανάλογη συμπεριφορά εντοπισθεί σε τυχόν έλεγχο, θα επιφέρει κυρώσεις.

Τέλος, σας γνωστοποιούμε ότι οι εκπρόσωποι, και πάλι, του παραγωγικού κλάδου έθεσαν θέμα ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ σχετικά με τις ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ, οι οποίες χρονίζουν στα γραφεία της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό, λάβαμε δέσμευση από την Υπηρεσία ότι ΑΜΕΣΑ θα συνταχθεί η σχετική εισήγηση, ενώ ταυτόχρονα αποφασίσθηκε να συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ η Επιτροπή, την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις μεταβίβασης παραγωγικών αδειών, πριν το τέλος του έτους.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ