ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΦΤΩΧΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ
13 Ιουλίου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
2 Αυγούστου 2017
Όλες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΦΤΩΧΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΦΤΩΧΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Oμοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27-07-2017

Ποσό 200.000 Ευρώ για τη διάθεση του, μέσω κουπονιών, στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Την απόφαση έλαβε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Γιουτίκα.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης θεωρεί, ότι η κίνηση αυτή, είναι προς τη σωστή πλευρά. Ωστόσο δυστυχώς είναι αργοπορημένη και «φτωχή». Ειδικότερα:
Πριν την ανάληψη των καθηκόντων της αρμόδιας αντιπεριφέρειας από τον κ. Γιουτίκα, είχε γίνει μια σχετική προεργασία με τον προκάτοχο του κ. Θεοφάνη Παππά. Ωστόσο η αλλαγή των αντιπεριφερειαρχών, δεν άφησε να ολοκληρωθεί η συνεργασία για το οικονομικό έτος 2016. Ενώ θα περίμενε κανείς να αποτελεί προτεραιότητα η οικονομική ανακούφιση συνανθρώπων μας, που το έχουν απόλυτη ανάγκη, χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από ένας χρόνος για να υλοποιηθεί. Απλά να σημειώσουμε, πως στην Περιφέρεια Αττικής, το αντίστοιχο πρόγραμμα ήδη ολοκληρώνει το δεύτερο κύκλο του. Ουσιαστικά δηλαδή χάθηκε το 2016, αφού βάσει της νομοθεσίας, προβλέπεται συγκεκριμένο ποσοστό επί των εσόδων για κάθε έτος.
Εντύπωση όμως προκαλεί και το ποσό που θα διατεθεί. Όταν πριν από 3.5 χρόνια, ο τότε Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, μεταφερόταν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο ταμείο του ήταν περισσότερα από 5.000.000 Ευρώ. Από τότε και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να μπαίνουν στο ίδιο ταμείο χρήματα και εκτίμηση μας είναι πως πλέον υπάρχουν περισσότερα από 8.000.000 Ευρώ.
Και όμως από αυτά θα διατεθούν για τη φετινή χρόνια μόλις 200.000. Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για «ψίχουλα», αφού οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες. Σύμφωνα με τον κ. Γιουτίκα αυτό θα είναι και το οριστικό κονδύλι που θα διατεθεί για το 2017.
Θα πρέπει να σημειώσουμε, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, πως τα χρήματα αυτά, προέρχονται από το ημερήσιο τέλος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές. Έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα στον οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων, η διάθεση τους στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, μέσω κουπονιών για την αγορά αγαθών από τις λαϊκές αγορές. Ουσιαστικά δηλαδή οι Περιφέρειες έχουν ρόλο διαχειριστή. Δεν είναι δικά τους λεφτά, των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές είναι.
Καλούμε λοιπόν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διορθώσει την απόφαση της αυτή. Να εγκρίνει δηλαδή τη διάθεση μεγαλύτερου ποσού, γιατί οι ανάγκες των συνανθρώπων μας, δε μπορούν να περιμένουν. Κάτι, που θα γνώριζαν, αν επισκέπτονταν συχνότερα τις λαϊκές αγορές και όχι μόνο κατά την διάρκεια των προεκλογικών περιόδων…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ