ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
24 Σεπτεμβρίου 2018
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
11 Οκτωβρίου 2018
Όλες

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες 2 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:30 μ.μ. Τακτικό Συμβούλιο στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας με θέματα: 1ο . «Εξώδικο κατά της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών Μ.Ε.Θ.». Στο εν λόγω εξώδικο θα περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Τοποθέτηση παραγωγών σε λαϊκές αγορές,
2. Σύνταξη Κανονισμού Λειτουργίας των λαϊκών αγορών,
3. Διευθέτηση θεμάτων που προκύπτουν κατά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, όπως διαγράμμιση, τοποθέτηση πωλητών σε λαϊκή, κ.α.,
4. Η μη καταβολή του παραβόλου των τριών (3) ευρώ κατά την ανανέωση παραγωγικής άδειας.
Στόχος και σκοπός του εν λόγω εξώδικου είναι η επιτάχυνση διαδικασιών και η εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, καθώς η Υπηρεσία σε πολλές από τις ως άνω περιπτώσεις παρανομεί εις βάρος των παραγωγών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε λαϊκές αγορές αρμοδιότητάς της. Το Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα να σταλεί η εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος», το οποίο είναι το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Όργανο που θα αποφασίσει για την πορεία διευθέτησης των ως άνω ζητημάτων.

Το 2ο Θέμα ήταν: «Ενημέρωση από την επίσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης για την τροποποίηση του νόμου 4497/2017», όπου για μια ακόμα φορά η Διοίκηση της Ομοσπονδίας παρευρέθηκε στα γραφεία του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης για συζήτηση εφ όλης της ύλης αναφορικά με την επικείμενη τροποποίηση του Νόμου. Στις θέσεις – προτάσεις της περιλαμβάνονται: 1. Δημιουργία 5μελούς Επιτροπής –με έναν (1) εκπρόσωπο των παραγωγών – σύμφωνα με το Π.Δ. 51/2006, η οποία θα είναι αρμόδια για την τοποθέτηση πωλητών στους χώρους των λαϊκών αγορών, 2. Η κατάργηση των Καταστάσεων Διακινούμενων Ποσοτήτων, 3. Η κατάργηση πάσης φύσεως παραβόλων, 4. Η υποβοήθηση – αναπλήρωση παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών να γίνεται από άτομα Α΄ βαθμού συγγένειας, 5. Στις μεταβιβάσεις παραγωγικών αδειών να συμπεριληφθούν όλες οι περιπτώσεις, όπως λόγω θανάτου, αναπηρίας ή παραίτησης του κατόχου, 6. Ο αποφασιστικός χαρακτήρας των Επιτροπών Λαϊκών Αγορών, 7. Οι τακτικές συνεδριάσεις των εν λόγω Επιτροπών, 8. Η χορήγηση θέσεων σε λαϊκές αγορές, κ.α. Η Ομοσπονδία στοχεύει στην επίλυση όσο το δυνατόν περισσότερων αν όχι όλων από τα ως άνω ζητημάτων. Υπάρχει θετική αντιμετώπιση στις προτάσεις της και αναμένεται η ένταξη τους στην αναμενόμενη τροποποίηση. Βρίσκεται σε άμεση και συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο.

Το 3ο θέμα ήταν: «Ένταξη του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κομοτηνής στη δύναμη της Ομοσπονδίας». Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ενσωμάτωσης του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κομοτηνής στην Ομοσπονδία μας.

Το 4ο θέμα ήταν: «Αντικατάσταση Φωτεινής Επιγραφής – Προσφορές». Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου η αποξήλωση της παλαιάς και η τοποθέτηση νέας Φωτεινής Επιγραφής.

Το 5ο θέμα ήταν: «Συνείσπραξη – Δήμοι». Το Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου ενημερώνεται για την κατάσταση που επικρατεί ανά την Επικράτεια και αποφασίζει ομόφωνα να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα της συνείσπραξης από τους Δήμους πλην της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης. Στο 6ο από τα Θέματα ημερήσιας διάταξης «Διάφορα» δεν υπήρχε κάποιο θέμα προς συζήτηση και λύθηκε η συνεδρίαση .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ