Συνάντηση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
23 Νοεμβρίου 2018
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
6 Δεκεμβρίου 2018
Όλες

Συνάντηση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης παρευρέθηκε με εκπρόσωπούς της τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Vasilis Makridis και τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Κεχαγιά Χαρίτο παρουσία επίσης του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Αθηνών κ. Μόσχου Παντελή και του Διευθυντή της Ομοσπονδίας Αθηνών κ. Κουτσούρη Νικόλαου στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Αυλωνίτη Δημήτριο και τον συνεργάτη του κ. Μάρκο Πετρουλάκη, κατά την οποία ανέκυψαν βαρυσήμαντα αποτελέσματα για την επικείμενη τροποποίηση του νόμου 4497/2017 ΦΕΚ 171 Α’/13.11.2017 με μεγάλες θεσμικές αλλαγές οι οποίες θα διαμορφώσουν άρδην τις λαϊκές αγορές ανά την Επικράτεια!!!    

Κατατέθηκε εκ νέου πολυσέλιδη και τεκμηριωμένη μελέτη των νομικών συμβούλων της Ομοσπονδίας για Νέο Θεσμικό Πλαίσιο, δημιουργία μίας Α.Ε. Εταιρείας, της οποίας στόχος και σκοπός της θα είναι η μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Επιδίωξη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μέσω της πρότασης της είναι η διαχείριση των Λαϊκών Αγορών να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων στο χώρο πωλητών των λαϊκών αγορών. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη ενός ανεξάρτητου, ευέλικτου, αυτοχρηματοδοτούμενου και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα επιβλέπει και θα συντονίζει το χώρο των λαϊκών αγορών με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία του, όπως εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρώπη.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης, έχοντας έντονο το αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος ως ο πλέον Αρμόδιος Συνδικαλιστικός Φορέας για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων και την προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών των λαϊκών αγορών στοχεύει πάντα στην εξασφάλιση της επίτευξης των στόχων της.

Επιδιώκει και επιθυμεί πάντα ισονομία και ισοτιμία στο χώρο των Λαϊκών Αγορών και δεν διστάζει να προασπίσει τα δικαιώματα των παραγωγών και να προάγει τις αξίες που την διακατέχουν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ