Νόμιμες Λαϊκές Αγορές vs. Παζάρια Χωρίς Μεσάζοντες

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΙΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
15 Σεπτεμβρίου 2014
Ενημέρωση για τη λειτουργία των Τριμελών Επιτροπών
1 Οκτωβρίου 2014
Όλες

Νόμιμες Λαϊκές Αγορές vs. Παζάρια Χωρίς Μεσάζοντες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Συνεχίζοντας τον αγώνα μας κατά της παρανομίας, σε συνομιλίες μας με στελέχη των αρμόδιων Υπουργείων, ζητήσαμε τη διασφάλιση της νομιμότητας των Λαϊκών Αγορών, έναντι των παζαριών χωρίς μεσάζοντες, τα οποία δεν καλύπτονται από καμία νομοθεσία και στρέφονται εναντίον της νόμιμης εργασίας όσων δραστηριοποιούνται στις Λαϊκές Αγορές.

Οι Λαϊκές Αγορές είναι οι νόμιμες αγορές, στις οποίες ο καταναλωτής μπορεί να βρει όποιο προϊόν επιθυμεί, σε διαφορετικές ποιότητες αλλά και τιμές, διατιθέμενο ΑΜΕΣΑ από τον Παραγωγό στον καταναλωτή, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις από μεσάζοντες.

Ακόμη, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, αναφορικά με τις Αγορές Παραγωγών (Farmers’ Markets), πάγιο αίτημά μας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η τροποποίηση του Νόμου 4235/2014, άρθ. 56, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτές και οι Παραγωγοί που είναι κάτοχοι άδειας Λαϊκής Αγοράς, κάτι το οποίο μέχρι τώρα απαγορεύεται.

Είμαστε κάθετοι προς το διαχωρισμό του αγροτικού κλάδου σε δύο ομάδες και στη δημιουργία Παραγωγών δύο ταχυτήτων. Δεν ανεχόμαστε τη μεροληψία υπέρ μίας μερίδας αγροτών, εις βάρος μίας άλλης. Ζητούμε ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ