Εκ νέου το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου
17 Ιουλίου 2013
Συνεχίζονται οι επαφές μας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης
23 Ιουλίου 2013
Όλες

Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, το οποίο αφορά και τις Λαϊκές Αγορές, κατατέθηκε εκ νέου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου προς συζήτηση, προκειμένου εντός των επόμενων ημερών να κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προς ψήφιση.

Ωστόσο, ενημερωθήκαμε σχετικά με τη συζήτηση που έλαβε χώρα, εχθές, 16 Ιουλίου 2013, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στη Βουλή. Μεταξύ άλλων απόψεων, διατυπώθηκε και η άποψη της Βουλευτή του ΠΑ.Σ.Ο.Κ Νομού Πέλλας, κας Τζάκρη Θεοδώρας, η οποία είναι μέλος της επιτροπής αυτής και η οποία ζήτησε την κατάργηση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Επ’ αυτού, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αυτή άποψη, αφενός μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι η κα Τζάκρη προέρχεται από μία περιοχή της Ελλάδας καθαρά αγροτική, που έχει να προσφέρει πολλά στην αγορά της χώρας μας. Το αίτημά της αυτό για κατάργηση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών, θα σημάνει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΔΙΑΛΥΣΗ των Λαϊκών Αγορών στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Αφετέρου, λυπούμαστε ιδιαίτερα για τη στάση της αυτή,αφού θεωρούσαμε πως η κα Τζάκρη είναι υποστηρίκτρια της αγροτικής οικονομίας και της αγοράς του τόπου της. Αναρωτιόμαστε δε, με αφορμή τη δήλωσή της αυτή,εάν η συγκεκριμένη Βουλευτής θυμάται τι έχουν προσφέρει οι δύο Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών στην οικονομία της χώρας, όταν και με τη ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟ, κουρεύτηκαν οι καταθέσεις τους, στα πλαίσια του PSI, κερδίζοντας έτσι το κράτος περίπου 9 εκ. ευρώ.

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να επισημάνουμε ότι, αν οι 2.000 και πλέον Παραγωγοί και συμπολίτες της κυρίας Τζάκρη, από το Νομό Πέλλης, μπορούν σήμερα να εργάζονται σε Λαϊκές Αγορές της χώρας μας, γι’ αυτό ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ, αφού προσπαθήσαμε σκληρά ώστε να επιτευχθεί η ελεύθερη προσέλευση σε όλες τις Λαϊκές Αγορές της επικράτειας, όταν οι Δήμοι παρεμπόδιζαν κατά τα δικά τους συμφέροντα, τους Παραγωγούς άλλων Νομών να εργάζονται στις δικές τους Λαϊκές.

Η άποψη αυτή λοιπόν μας βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ και ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για να διατηρήσουμε όσα έχουμε κερδίσει με τους ένθερμους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Όποιος προσπαθήσει να βλάψει τις Λαϊκές Αγορές – που θεωρούμε σπίτι μας- και κατά συνέπεια τις οικογένειες που εργάζονται και ζουν από αυτές, θα μας βρει ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ. Θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό για να προστατεύσουμε τον χώρο εργασίας μας και τα δικαιώματά μας.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ