ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
15 Ιουνίου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Συνάντηση κορυφής πραγματοποίησαν οι δύο Ομοσπονδίες με τις αντιπροσωπείες τους στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνη κατά την οποία συζητήθηκαν διεξοδικά τα εξής θέματα:

1. Ζητήσαμε υπό έντονο ύφος την οριστική κατάργηση της δραστηριοποίησης του 50/50 και λάβαμε ρητή δέσμευση για άρση του μέτρου της προσέλευσης των πωλητών σε ποσοστό 50% εντός των επομένων ημερών. Κατόπιν της έντονης πίεσης που ασκήσαμε για περαιτέρω δέσμευση απαιτήσαμε και πετύχαμε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά Νικόλαο την εκ νέου δέσμευση για άρση του εν λόγω μέτρου.Αγαπητοί συνάδελφοι οι Ομοσπονδίες για ακόμα μία φορά πρωταγωνιστούν στην κεντρική σκηνή επιφέροντας οφέλη σε όλους τους πωλητές των λαϊκών αγορών.

2. Κατατέθηκε εκ νέου η πρόταση των δύο Ομοσπονδιών με την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απόστολου για Νέο Θεσμικό Πλαίσιο στο χώρο των λαϊκών αγορών έτσι ώστε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαπραγμάτευσή του.Ρητή δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνη για να ξεκινήσει η εν λόγω διαπραγμάτευση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη Παναγιώτη.