ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΕΛΙ
5 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κατόπιν ανακοίνωσης του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» σήμερα ημέρα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:Η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης έλαβε προ έξι (6) μηνών αίτηση για να συμμετέχει στην «AGROTICA», όπως συμβαίνει πάντα. Οι δύο (2) Ομοσπονδίες για κατάληψη 16 τμ σταντ, έξοδα έντυπου υλικού και λοιπά έξοδα εκθέσεως καταβάλλουν συνολικά 4.000 ευρώ και πλέον, καθώς τα τελευταία έτη μεταβήκαμε σε μεγαλύτερο χώρο. Με τη δεδηλωμένη κρίση θεωρούμε το ποσό υπερβολικά μεγάλο για τη συμμετοχή στην «AGROTICA» ενός μη κερδοσκοπικού φορέα όπως είναι οι Ομοσπονδίες και καθώς δεν αποφέρει κέρδος στις Ομοσπονδίες επικοινωνήσαμε με τον Υπεύθυνο της «AGROTICA» και ζητήσαμε να γίνει μείωση στην τιμή. Στην προηγούμενη συμμετοχή στην «AGROTICA» σε αντίστοιχη διαπραγμάτευση της η Ομοσπονδία Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης κατάφερε μείωση κατά 30% η οποία ωφέλησε και τις δύο (2) Ομοσπονδίες και στόχος της φέτος ήταν να επιτύχει κάτι ανάλογο. Φυσικά η μείωση θα ήταν προς όφελος και των δύο (2) Ομοσπονδιών, οι οποίες τα τελευταία 10 και πλέον έτη ανελλιπώς συμμετέχουν από κοινού στην «AGROTICA» και καταβάλλουν έκαστη το ποσό που της αναλογεί. Δυστυχώς αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν την μείωση και αποφασίστηκε η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης να μην δηλώσει συμμετοχή για φέτος στην «AGROTICA». Με μεγάλη μας λύπη και δυσαρέσκεια καθώς εν αγνοία μας η νέα Διοίκηση του Σωματείου Παραγωγών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» παρακάμπτοντας το Δευτεροβάθμιο Όργανο – Ομοσπονδία, στο οποίο είναι μέλος, συμμετέχει στην«AGROTICA». Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι όσες φορές η Ομοσπονδία Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης συμμετείχε στην «AGROTICA» το Σωματείο Παραγωγών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» καταλάμβανε το 50% και πλέον του χώρου χωρίς ούτε μία φορά να καταβάλλει οποιοδήποτε ποσό, καθώς όλα τα έξοδα ήταν πληρωμένα από την Ομοσπονδία Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης ενώ ήταν πάντα αρωγός και με προσωπικό σε κάθε συμμετοχή της στην«AGROTICA».Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και επιπλέον ότι δεν ενημερωθήκαμε για την οποιαδήποτε πρόθεσή τους να συμμετέχουν ανεξάρτητοι από την Ομοσπονδία Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης!!! τίθενται τα εξής εύλογα ερωτήματα:1. Που αποσκοπεί η όλη αυτή εν γένει συμπεριφορά της νέας Διοίκησης του Σωματείου Παραγωγών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» ;Η Ομοσπονδία Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης συνεργάστηκε σε όλα τα θεσμικά ζητήματα με τη νέα Διοίκηση του Σωματείου Παραγωγών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος», όπως αποστέλλοντας εκπροσώπους στις 5μελής Επιτροπές, ορίζοντας εκπρόσωπους στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών Μ.Ε.Θ., κλπ.2. Τι είδους συνεργασία αποσκοπούν ala carte; 3. Από ποιον θέλουν να εκπροσωπούνται;4. Σε ποια Ομοσπονδία θέλουν να ανήκουν;5. Πώς θα εκπροσωπούνται αν δεν υπάρχει η Ομοσπονδία Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης; 6. Από ποιο Σωματείο προέρχεται ο Πρόεδρος και η πλειονότητα των μελών της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης;Το Σωματείο Παραγωγών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» παρουσία του εκάστοτε Προέδρου παραβρέθηκε σε όλα τα θεσμοθετημένα όργανα (Υπουργεία, κλπ) και είχε πάντα την εύνοια από όλες τις πλευρές της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης. 7. Στο ν. 4264/2014 η τότε Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης δεν ήταν αυτή η οποία Πανελλαδικά συμπεριέλαβε στο νόμο το Σωματείο Παραγωγών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» να ορίζει έναν εκπρόσωπο παραγωγό στον ΟΛΑΘ;8. Ποιο Σωματείο επωφελήθηκε λοιπόν περισσότερο από την Ομοσπονδία Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης;9. Μήπως αποσκοπούν σε κάτι άλλο; Ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης!!! Μετά μεγάλης λύπης μας η νέα Διοίκηση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου – του Σωματείου Παραγωγών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» παραμερίζει το Δευτεροβάθμιο Όργανό του για αγνώστους σκοπούς.Τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν σε αδιέξοδο και δυστυχώς δεν τιμούν κανένα καθώς η συνεργασία ανάμεσα σε ανθρώπους που τους ενώνουν κοινές επιδιώξεις και στόχοι είναι απαραίτητη και επιδιωκόμενη για να επιλύονται προβλήματα που αφορούν τον κλάδο των παραγωγών. Επίσης είναι μεγάλη η έκπληξη μας όσον αφορά τη συμπεριφορά της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας, σε όλα όσα αναφερθήκαμε παραπάνω, η οποία ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μας δηλαδή να πράξει τα δέοντα και να μας ενημερώσει. Τόσα χρόνια συνεργαζόμαστε!!!Τόσα χρόνια συμμετέχουμε από κοινού στην «AGROTICA»!!! Είναι λοιπόν άξιο απορίας και αναρωτιόμαστε:Αν είχαμε ανάλογη συμπεριφορά απέναντί τους ποια θα ήταν οι δική τους αντίδραση; Ας σκεφτούν έκαστοι είτε προέρχονται από το Βορρά είτε από το Νότο το πρόσωπο που παρουσιάζουν προς τα έξω με τέτοιου είδους κινήσεις και συμπεριφορές!!! Στο Συνδικαλιστικό Στίβο όλοι κρινόμαστε!!!Τέλος σας παραθέτουμε την εν λόγο ανακοίνωση του Σωματείου Παραγωγών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» καθώς και το τιμολόγιο πληρωμής με το ποσό που κατέβαλλε η Ομοσπονδία Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης για του λόγου το αληθές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.