Ένταξη όλων των παραγωγών στα μέτρα στήριξης

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΟ 100% ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ
14 Μαΐου 2020
ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
20 Μαΐου 2020
Όλες

Ένταξη όλων των παραγωγών στα μέτρα στήριξης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 18/05/2020 Αρ. Πρωτ.: 3383

ΠΡΟΣ Υπουργείο Οικονομικών – Υφυπουργό Αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική & τη Δημόσια Περιουσία κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο

ΘΕΜΑ: Ένταξη όλων των παραγωγών στα μέτρα στήριξης

Ο κλάδος των παραγωγών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα όλο αυτό το χρονικό διάστημα της υγειονομικής κρίσης και συνεχίζει να πλήττεται, καθώς αφενός μεν πολλές λαϊκές αγορές επί 45 ημέρες βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας και όσες λειτούργησαν από 23 Μαρτίου 2020 ήταν με 50% η συμμετοχή, αφετέρου δε λόγω του περιορισμού μετακίνησης από Περιφέρεια σε Περιφέρεια δεν επιτρέπονταν η δραστηριοποίηση σε λαϊκές αγορές ανά την Επικράτεια.Λόγω όμως αναρίθμητων προβλημάτων με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 4781 και 4789 είτε ως κύριους είτε ως δευτερεύον πάρα πολλοί παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών δεν εντάχθηκαν στα μέτρα στήριξης του ποσού των 800 ευρώ και τυχόν περαιτέρω έκτακτης ενίσχυσης μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και ότι όποια ζητήματα προέκυψαν με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) δημιουργήθηκαν λόγω άγνοιας και σε καμία περίπτωση λόγω υπαιτιότητας των ιδίων των παραγωγών πωλητών ζητούμε να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα ένταξης των παραγωγών στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 4781 και 4789 ώστε όλοι οι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών να ενταχθούν στα ευεργετούμενα μέτρα της Κυβέρνησης. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία προασπίζοντας τα δίκαια αιτήματα όλων των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών και αναμένουμε νεότερα για το «πότε» και το «πως» θα λάβουμε ως πληττόμενος κλάδος το ποσό ενίσχυσης των 534 ευρώ για το διάστημα από 15 Μαΐου έως 30 Μαΐου 2020. Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη. Δεν σταματάμε ποτέ να διεκδικούμε τα συμφέροντα του κλάδου μας!!!