ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Τροπολογία – Προσθήκη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών σε επαγγελματικές άδειες
9 Μαρτίου 2020
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
12 Μαρτίου 2020
Όλες

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλλεπάλληλες επαφές πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 στην Αθήνα η Ομοσπονδία Παραγωγών Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης παρουσία του Προέδρου της κ. Μακρίδη Βασίλειου και του εκλεγμένου αντιπροσώπου της Ομοσπονδίας κ. Περτσούνη Δημήτριου για θέματα λαϊκών αγορών και σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Επιτέλους!!! Ένας αγώνας τον οποίο έχει ξεκινήσει Πανελλαδικά Πρώτη η Ομοσπονδία Παραγωγών Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης για τη θέσπιση – καθιέρωση με νόμο έτσι ώστε οι λαϊκές αγορές όλης της χώρας να περάσουν στους ίδιους τους εργαζόμενους (παραγωγούς και επαγγελματίες). Η πρόταση της Ομοσπονδίας η οποία κατατέθηκε με πλήρη και εμπεριστατωμένο φάκελο για τη δημιουργία Εταιρίας Α.Ε. μη Κερδοσκοπικού Φορέα παίρνει σάρκα και οστά!!! Μεγάλος αρωγός και συμπαραστάτης ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης Άδωνης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος Απόστολος, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Βαρτζόπουλος Δημήτριος και ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης Διονύσιος. Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης Άδωνης δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες υλοποίησης της πρότασης αυτής !!! Θα αρχίσουν λίαν συντόμως όλες οι αναγκαίες ενέργειες από το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή αυτής της μεγάλης θεσμικής αλλαγής!!!

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΜΟΥ 4497/2017 (ΦΕΚ 171 Α’/13.11.2017)

Έως ότου τελεσιδικήσει το εν λόγω θεσμικό πλαίσιο η Ομοσπονδία κατέθεσε τις προτάσεις της, όπως έκανε και με την προηγούμενη Κυβέρνηση, για τροποποίηση των κάτωθι άρθρων του Ν. 4497/2017:Άρθρ. 3 παρ. 3: Κατάργηση των Καταστάσεων Διακινούμενων Ποσοτήτων Άρθρ. 4 παρ. 3: Υποβοήθηση ή Αναπλήρωση παραγωγού και από άτομα α’ και β’ βαθμού εξ αγχιστείας συγγένειαςΆρθρ. 5 παρ. 2 και 3: Κατάργηση πάσης φύσεως παραβόλωνΑρθρ. 8 παρ. 1: Αρμόδια αρχή έκδοσης, μεταβίβασης και ανανέωσης των αδειών παραγωγών πωλητών Αρθρ. 13 παρ. 4: Μεταβίβαση Παραγωγικής ΆδειαςΆρθρ. 17 παρ. 1: Κατηγορία Δ. ‘Είδη Κηπουρικής’Άρθρο. 28: Επιτροπές Λαϊκών ΑγορώνΆρθρο. 28 παρ.6: Γνωμοδοτικός και εισηγητικός χαρακτήρας των Επιτροπών Λαϊκών ΑγορώνΑρθρ. 30 παρ. 1: Μεταφορά λαϊκής αγοράς λόγω Εθνικών ή Τοπικών Εορτών χωρίς την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης της εκάστοτε Επιτροπής Λαϊκών Αγορών ή του εκάστοτε Περιφερειακού ΣυμβουλίουΆρθρο 36 παρ. 5 γ’ εδάφιο: Ο παραγωγός να καταβάλλει το ημερήσιο δικαίωμα κατά την προσέλευση του στη λαϊκή αγοράΆρθρο 36 παρ. 8: Συνείσπραξη συνδρομής υπέρ Ομοσπονδιών

ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Μετά την πρόθεση της Κυβέρνησης οι ταμειακές μηχανές να συνδέονται online, όπως γίνεται με τα μηχανήματα POS, η Ομοσπονδία έθεσε υπό συζήτηση το εν λόγω ζήτημα. Η διαβεβαίωση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου Απόστολου είναι ότι το μέτρο αυτό βρίσκεται σε επεξεργασία – παράταση και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση για το τι ακριβώς θα ισχύσει. Θέση της Ομοσπονδίας μας είναι η αποστολή του Ζ ανά ημέρα και όχι η αποστολή κάθε απόδειξης στο Υπουργείο Οικονομικών λόγω πολλών τεχνικών προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν με την online σύνδεση των ταμειακών μηχανών. Όλα τα παραπάνω θα τα διαπραγματευτεί και είναι στις σκέψεις του Υπουργείου Οικονομικών.

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΕΛ.Γ.Α.

Κατατέθηκε στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο πρότασή της Ομοσπονδίας για αλλαγή – τροπολογία της κείμενης νομοθεσίας για άμεση απόδοση των αποζημιώσεων υπέρ ΕΛ.Γ.Α. Τονίστηκε ότι ο παραγωγός λαμβάνει την αποζημίωση αφού παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους και εν το μεταξύ βγαίνει και η νέα εισφορά υπέρ ΕΛ.Γ.Α. που πρέπει να καταβάλλει με αποτέλεσμα να αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές του. Η πρόταση της Ομοσπονδίας έλαβε θετική ανταπόκριση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ