ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΔΕΣΣΑΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
11 Ιουλίου 2019
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Λ.Α. Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ
26 Σεπτεμβρίου 2019
Όλες

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Παρέμβαση πραγματοποίησε η Ομοσπονδία μας έπειτα από έγγραφο το οποίο μοιράστηκε στο χώρο των λαϊκών αγορών Π.Ε. Πέλλας, συγκεκριμένα στη λαϊκή αγορά Έδεσσας ημέρα Πέμπτη, όπου επικαλούμενοι την Υ.Α. υπ’ αριθμ. 144/15067 (ΦΕΚ 466 Β’/18.02.2019), είτε απειλούσαν με απομάκρυνση από το χώρο των λαϊκών αγορών παραγωγούς πωλητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών είτε με κυρώσεις (πωλούμενο είδος- μέλι ).
Καμία Υπουργική Απόφαση δεν είναι υπεράνω του νόμου, ο οποίος (Ν. 4497/2017 ΦΕΚ 171 Α’/ 13.11.2017) αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο παραγωγός πωλητής επιτρέπεται να δραστηριοποιείται σε λαϊκές αγορές που λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια, χωρίς περιορισμό και εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις και έχει όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά που απαιτούνται, μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε όποιες λαϊκές αγορές αυτός επιθυμεί.
Η Ομοσπονδία για ακόμα μία φορά προασπίζοντας τα συμφέροντα των παραγωγών πωλητών των λαϊκών αγορών παρεμβαίνει για να επιλύσει τα προβλήματα που ανακύπτουν στο χώρο των λαϊκών αγορών.
Είναι και θα συνεχίσει ακάθεκτη στο πλευρό του παραγωγού πωλητή των λαϊκών αγορών.
Σας παραθέτουμε παρακάτω αυτούσιο το εν λόγω έγγραφο.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ