ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ
7 Νοεμβρίου 2018
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
23 Νοεμβρίου 2018
Όλες

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης, η οποία στις αλλεπάλληλες επισκέψεις της στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης ζητούσε επανειλημμένα μεταξύ άλλων και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αυλωνίτη Δημήτριου, έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του, στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 να μας τιμήσει με την παρουσία του.                                                                                                            

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της  Κεντρικής Μακεδονίας, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς Περιφέρεια, Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών Μ.Ε.Θ. και οι Συνδικαλιστικοί Φορείς (Ομοσπονδίες – Σωματεία) είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα των λαϊκών αγορών, καθώς και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν με αφορμή την επικείμενη τροπολογία του ν. 4497/2017. Υπήρξε ταύτιση απόψεων στα καίρια θέματα, τα οποία συντρέχουν αλλαγής – τροποποίησης και συμφωνήθηκε ότι παρόλο που ο νέος νόμος που διέπει το χώρο των λαϊκών αγορών έχει πολλά θετικά, κατά την εφαρμογή του διαπιστώνεται ότι απαιτείται είτε η συμπλήρωση είτε η τροποποίηση του νόμου, το οποίο θα γίνει πράξη στην εν λόγω τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων .

 Επιπροσθέτως, εκφράστηκε εκ νέου από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας η πρόταση για δημιουργία Εταιρίας Α.Ε. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κρατώντας πάντα το Κοινωνικό Πρόσωπο του Θεσμού των Λαϊκών Αγορών!!!                  

Από πλευράς των παραγωγών παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μακρίδης Βασίλειος, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κεχαγιάς Χαρίτων και ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» κ. Λαβιδάς Γεώργιος.                                                            

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει σθεναρά να αλλάξει προς το καλύτερο τον Θεσμό των Λαϊκών Αγορών κοιτώντας πάντα μπροστά ποτέ πίσω!!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ