ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΚΑΡΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ Club (ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ)
8 Δεκεμβρίου 2017
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
18 Δεκεμβρίου 2017
Όλες

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Ομοσπονδίας Κων. Καραμανλή 157 με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1ο . Λήψη απόφασης Δ.Σ. σύμφωνα με το Νόμο 4497/2017 ΦΕΚ 171 Α΄/13-11-2017 για συνδρομή υπέρ Ομοσπονδίας.
2ο . Ενημέρωση για το νέο Νόμο4497/2017 ΦΕΚ 171 Α΄/13-11-2017.
3ο . Συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην Αγρότικα.
4ο . Ενημέρωση για τις κάρτες υγείας EY CLUB.
5ο . Διάφορα
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Μακρίδης Βασίλειος καλησπερίζει το Σώμα του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και ξεκινάει το Συμβούλιο με το 1ο θέμα ημερήσια διάταξης, τη συνδρομή υπέρ Ομοσπονδίας σύμφωνα με το νέο Νόμο 4497/2017 ΦΕΚ 171 Α΄/13-11-2017. Ενημερώνει το Σώμα ότι πλέον το 5% από το ημερήσιο δικαίωμα που λάμβανε η Ομοσπονδία απεγκλωβίζεται και γίνεται συνδρομή. Με την ισχύ του νέου νόμου η Ομοσπονδία δεν έχει σχέση με το Κράτος, δηλαδή τους Δήμους ή για Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις Περιφέρειες. Θα γίνεται συνείσπραξη της συνδρομής υπέρ Ομοσπονδίας πέραν του ημερησίου τέλους από το φορέα, δηλαδή τον εκάστοτε Δήμο και για Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις Περιφέρειες, οι οποίοι θα συνεισπράττουν το ποσό της συνδρομής, το οποίο δεν θα υπερβαίνει το ποσοστό 5% του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους. Σύμφωνα με το Νόμο πρέπει το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση, η οποία έχει ισχύ για το επόμενο ημερολογιακό έτος και αφορά την αποδοχή ή όχι της συνείσπραξης της εν λόγω συνδρομής υπέρ Ομοσπονδίας. Το Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα τη συνείσπραξη της συνδρομής υπέρ της Ομοσπονδίας, από όλους τους φορείς όπου γεωγραφικά ανήκει η Ομοσπονδία μας, πέραν του ημερησίου δικαιώματος, η οποία δεν θα υπερβαίνει το ποσοστό 5% του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους, όπως ορίζει η παρ. 8 του αρθρ. 36 του νέου Νόμου 4497/2017 ΦΕΚ 171 Α΄ /13-11-2017. Η εν λόγω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας έχει ισχύ για το έτος 2018.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Μακρίδης Βασίλειος συνεχίζοντας στο 2ο θέμα ενημερώνει το Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου, τονίζοντας πως όλοι πλέον έχουν λάβει γνώση από τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας με τις μεγάλες και ανατρεπτικές αλλαγές του Νόμου 4497/2017, οι οποίες ήταν αποκλειστικά επιτυχίες της Ομοσπονδίας έπειτα από 2 και πλέον έτη αγώνων και διεκδικήσεων προκειμένου να ωφεληθεί ο κλάδος των παραγωγών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές όλης της Επικράτειας και αναφέρει επιγραμματικά τα εξής:
• Η ανανέωση της παραγωγικής άδειας να γίνεται ΜΟΝΟ με ΟΣΔΕ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ
• Η αναπλήρωση του παραγωγού στις λαϊκές αγορές να γίνεται φέροντας μαζί του το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
• Η προσκόμιση του εγγράφου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΗ (ΚΕΠΠΥΕΛ) ανά 3ΕΤΙΑ
• Η προσκόμιση της ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ανά 3ΕΤΙΑ
• Καταργούνται οι ΤΡΙΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ως προαπαιτούμενο έγγραφο ανανέωσης παραγωγικής άδειας και παραμένουν ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
• ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ανεξαρτήτως αν είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ή ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ θα καταλαμβάνουν το μέγιστο αριθμό μέτρων ανά κατηγορία προϊόντων ΕΩΣ ΕΞΙ (6) ΜΕΤΡΑ
• Καταβολή του ημερήσιου δικαιώματος ΜΟΝΟ το 80% σύμφωνα με τις ημέρες προσέλευσης που αναγράφονται στην παραγωγική του άδεια ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ καταβολής του ημερήσιου δικαιώματος ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ή ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ συμπληρώνοντας ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ
• ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ για ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ σε λαϊκές αγορές ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ σε ΠΟΣΟΣΤΟ 20% ανεξαρτήτως αν υπάρχει ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ή ΟΧΙ
• ΝΟΜΙΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ
• ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
• ΣΥΣΤΑΣΗ 9 ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ
Σύσσωμο το Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου έδωσε τα εύσημα στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας για τη δράση και τον αγώνα της Ομοσπονδίας εδώ και 2 πλέον έτη.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Μακρίδης Βασίλειος συνεχίζοντας στο 3ο θέμα ενημερώνει το Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου ότι η Ομοσπονδία θα συμμετέχει και φέτος στην Αγρότικα. Η Αγρότικα θα ξεκινήσει από 1 Φεβρουαρίου 2018 και θα διαρκέσει έως 4 Φεβρουαρίου 2018. Το Περίπτερο όπου θα στεγάζεται η Ομοσπονδία είναι το Νο 2 και σταντ 47. Θα υπάρχει πολύ πλούσιο υλικό διαφήμισης καθώς η Ομοσπονδία έχει να προβάλλει όλα όσα επιδίωξε και πέτυχε εδώ και 2 χρόνια με σκληρό αγώνα και μεγάλο ζήλο. Το Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου ομόφωνα ενέκρινε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην Αγρότικα.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Μακρίδης Βασίλειος συνεχίζοντας στο 4ο θέμα ενημερώνει το Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου για τις παροχές της κάρτας υγείας EY CLUB και τονίζει τα εξής:
• Η Κάρτα Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης ΕΥ Club έχει ισχύ για ΕΝΑ (1) ΕΤΟΣ.
• Το ετήσιο κόστος της κάρτας είναι 100,00 ευρώ και περιλαμβάνει συνολικά έξι (6) άτομα ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ !!!!!
• Στην ειδική «φόρμα εγγραφής» θα συμπληρώνονται τα στοιχεία του κατόχου της αδείας καθώς και των υπολοίπων 5 μελών Α΄ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ της οικογένειας του προκειμένου να εκδοθούν οι κάρτες υγείας τους.
• Με την πρώτη πληρωμή του ποσού των 5,00 ευρώ θα μπορείτε ΑΜΕΣΑ να επωφελείστε από τις παροχές της κάρτας.
• Η Κάρτα Υγείας ισχύει για όλη την Επικράτεια σε όλες τις συνεργαζόμενες κλινικές, ιδιωτικούς ιατρούς, κλπ . Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη επί της οδού Κουντουριώτη 7 & Παγγαίου 1 υπάρχει Πολυϊατρείο πέντε (5) ορόφων, το οποίο λειτουργεί από τις 08:30 το πρωί έως τις 21:30 το βράδυ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, στο οποίο στεγάζονται όλες οι ειδικότητες γιατρών (ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ, ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ, ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ, ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, κλπ), καθώς και ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ όπου γίνονται όλες οι εξετάσεις. Στον πέμπτο (5) όροφο του κτιρίου υπάρχει Ινστιτούτο Αισθητικής με πολλές δωρεάν ή με έκπτωση παροχές. Στην είσοδο του κτιρίου υπάρχει συνεργαζόμενο φαρμακείο.
Στο 5ο θέμα ημερήσιας διάταξης τα «Διάφορα» δεν υπάρχει κάποιο θέμα προς συζήτηση και λύεται η συνεδρίαση.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ